14χρονη αυτοκτόνησε όταν είδε βίντεο του ομαδικού της βιασμού

Πέντε άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών στο Βέλγιο μετά την αυτοκτονία μιας 14χρονης, η οποία φέρεται να συνδέεται με τον βιασμό της και την ανάρτηση βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν σήμερα τα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Η εισαγγελία της Γάνδης, στη Φλάνδρα, επιβεβαίωσε ότι έχουν συλληφθεί πέντε νέοι, οι τρεις εκ των οποίων είναι ανήλικοι. Όλοι τους θεωρούνται ύποπτοι για «γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν από τον θάνατο του θύματος».

Οι Αρχές απέφυγαν ωστόσο να σχολιάσουν τις πληροφορίες των ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες διενεργείται προκαταρκτική για «βιασμό», «προσβολή δημοσίας αιδούς» και «λήψη και μετάδοση εικόνων ικανών να πλήξουν την ακεραιότητα». Οι δύο ενήλικοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι τρεις ανήλικοι «τοποθετήθηκαν σε ειδικές δομές» πρόσθεσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας.

«Ειδεχθές, δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου και δεσμεύτηκε ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. Κάλεσε, τέλος, όλα τα θύματα σεξουαλικής βίας να προχωρήσουν σε καταγγελίες και να λάβουν βοήθεια από ειδικούς.

Σύμφωνα με φλαμανδικά ΜΜΕ, η 14χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της τέσσερις ημέρες μετά τον ομαδικό βιασμό της σε ένα νεκροταφείο της Γάνδης. Οι δράστες βιντεοσκόπησαν την πράξη τους και οι εικόνες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, γεγονός το οποίο πιθανότατα έσπρωξε την έφηβη στην αυτοκτονία, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της: «Αυτές οι εικόνες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ο κόσμος της κατέρρευσε».

Αυτές οι εικόνες ήταν που οδήγησαν τις Αρχές στους δράστες. Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έφηβη, που κατοικούσε στην Γκαβέρ, πήγε στη Γάνδη πιστεύοντας ότι είχε ραντεβού με έναν φίλο. Όταν έφτασε στο ραντεβού όμως, στο κοιμητήριο, εμφανίστηκαν άλλοι τέσσερις νέοι και όλοι μαζί συμμετείχαν στον βιασμό της.

Η ένωση Child Focus ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα ηλεκτρονικά σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, όπως μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, ανάρτηση εικόνων χωρίς τη συγκατάθεσή τους, εκβιασμοί και άλλα. Το 2020, ενδεχομένως και λόγω του πρώτου lockdown που επιβλήθηκε όταν ξέσπασε η πανδημία, ο αριθμός αυτών των υποθέσεων για τις οποίες ξεκίνησε έρευνα από τις Αρχές αυξήθηκε κατά 65% σε σύγκριση με το 2019.

Πηγή: thetoc.gr