Νεκρό μωρό εξαιτίας βίγκαν δίαιτας

μητέρα και μωρό
© Twitter

Ένα μωρό μόλις 7 μηνών έχασε τη ζωή του από σοβαρό υποσιτισμό γιατί η μητέρα του αποφάσισε να το υποβάλει σε μια «βιβλική» βίγκαν δίαιτα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Post», η 28χρονη Carla Garriques τάιζε το παιδί της αποκλειστικά με βίγκαν τρόφιμα, κι αυτό γιατί, όπως ομολόγησε η ίδια σε συνέντευξή της, ακολουθούσε τις επιταγές της Βίβλου, τονίζοντας παράλληλα πως δεν ήθελε ένα «παχύσαρκο παιδί».

ανάρτηση New York Post
© Twitter

«Είμαι πολύ σοφή. Είμαι πολύ έξυπνη και διαβάζω τη Βίβλο»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της από το σπίτι της στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, η 28χρονη κρατούσε στα χέρια την Αγία Γραφή, θέλοντας να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο επέβαλε τόσο αυστηρή διατροφή στο βρέφος, που ονομαζόταν Καμερί.

«Βίγκαν είναι οτιδήποτε γράφει η Βίβλος» ανέφερε χαρακτηριστικά η νεαρή γυναίκα, προσθέτοντας μάλιστα: «Είμαι πολύ σοφή. Είμαι πολύ έξυπνη και διαβάζω τη Βίβλο». Την ίδια ώρα, η νεαρή μητέρα επέμενε να λέει πως το μωρό της δεν ήταν λιποβαρές, ισχυριζόμενη βέβαια το εξής: «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήταν μικρός».

η 28χρονη μητέρα
© nypost.com

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μωράκι βρέθηκε αναίσθητο από την αστυνομία μέσα στο σπίτι της οικογένειας στις 30 Οκτωβρίου. Έπειτα από την ιατροδικαστική εξέταση, ο ιατροδικαστής έκρινε πως ο θάνατός του ήταν τελικά ανθρωποκτονία. Το πόρισμα έδειξε πως το παιδί έπασχε από σοβαρό υποσιτισμό, και αυτό ήταν που το οδήγησε στον θάνατο.

Στην 28χρονη μητέρα, η οποία θέλησε να υποβάλει το παιδί της σε αυτή τη «βιβλική« βίγκαν δίαιτα που έφερε και τον υποσιτισμό, δεν έχουν απαγγελθεί για την ώρα κατηγορίες, ωστόσο η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνεχίζει να την ελέγχει με αμείωτους ρυθμούς.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της η γυναίκα αποκάλυψε πως το αγοράκι αποτεφρώθηκε, διευκρινίζοντας: «Οι στάχτες του γιου μου είναι εδώ».

«Γιατί προσπαθούν να καταλάβουν τι θέλει ο Θεός;»

Βέβαια, μετά τον θάνατο του μόλις 7 μηνών βρέφους, οι κοινωνικές υπηρεσίες θέλησαν να απομακρύνουν προσωρινά την 28χρονη μητέρα από τη 2 ετών κόρη της, καθώς έκριναν πως το παιδί κινδύνευε στα χέρια της.

μητέρα βρέφους
© nypost.com

Παράλληλα, εκείνη, μη δεχόμενη ότι θα μπορούσε να έχει μερίδιο ευθύνης στην τραγική κατάληξη του μωρού της, αναρωτήθηκε μιλώντας στη «New York Post»: «Γιατί προσπαθούν να καταλάβουν τι θέλει ο Θεός;». Και συνέχισε τον συλλογισμό της λέγοντας πως πήρε την απόφαση να του δίνει μόνο βίγκαν τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά, «γιατί όλες οι άλλες το πείραζαν». Τέλος, μεταξύ άλλων, η 28χρονη δεν αρνήθηκε να παραδεχτεί πως δεν είχε εμβολιάσει το παιδί της για καμία από τις γνωστές παιδικές ασθένειες.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα