Τα 3 καλύτερα μέρη για πικνικ στην Αθήνα (pics)

Μπορεί για τους περισσότερους η Αθήνα να θεωρείται ως τσιμεντούπολη, που δεν έχει πολλά μέρη για να αποδράσει κάποιος για πικ νικ.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν αρκετά σημεία, που είναι δίπλα μας. Μάλιστα,  με τη συντροφιά ενός όμορφου καιρού μπορούν να αποτελέσουν τα κατάλληλα μέρη, για να ξεφύγουμε από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Αν και η έννοια του πικ νικ δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ελληνική καθημερινότητα, δεν χάνουμε κάτι να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε και να οργανώσουμε μια μέρα που θα είναι αφιερωμένη στην ξεκούραση και τη φύση.

Η βοή της πόλης, οι ακανόνιστοι ρυθμοί της και το συνεχόμενο άγχος είναι αρκετά, για να μας απομονώσουν και να φέρουν αρκετά κοντά σε καταθλιπτικές τάσεις.

Η δύναμη της φύσης στην ψυχολογία

Σύμφωνα με μελέτες, έχει γίνει γνωστό πως η φύση επιδρά θεραπευτικά στην ψυχή μας, έχοντας τη δυνατότητα να την αποφορτίζει από την πίεση και το στρες.

Παράλληλα, η φύση μπορεί να μας ηρεμήσει και παράλληλα να μας δώσει μια αίσθηση ζωντάνιας από το θέαμα που μας προσφέρει. Κάπου εδώ έχει γεννηθεί ο όρος «οικοψυχολογία», που μελετά ακριβώς την επίδραση που έχει η φύση και το οικοσύστημα στην ψυχοσύνθεση ενός ατόμου, αλλά και στο σώμα του.

Η ανάπτυξη των αστικών κέντρων και η αποξένωση του ανθρώπου από τη φύση, έχουν κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να κατανοήσουμε καλύτερα την επιρροή που έχει το φυσικό περιβάλλον πάνω μας.

Τα μέρη που μπορούμε να αποδράσουμε εντός της πόλης

Εθνικός Κήπος

 

Ένα κάπως τετριμμένο παράδειγμα, που όμως δεν παύει να είναι ιδανική λύση για όσους δεν θέλουν να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα για να όμορφο φυσικό τοπίο. Η μεγάλη έκταση και το απέραντο πράσινο μπορούν να σας δώσουν την ψυχική ηρεμία που ψάχνετε. Eνώ παραδόξως θα βρίσκεστε μέσα στο κέντρο της Αθήνας, απολαμβάνοντας το πικ νικ σας.

Άλσος και πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής

pik-nik-sto-alsos-kesarianis

Ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες αστικού πράσινου με πλακόστρωτα δρομάκια, είναι διαθέσιμος όλο το 24ωρο. Ιδανική επιλογή για όσους έχουν οικογένεια και παράλληλα πιεσμένο πρόγραμμα, καθώς εκτός από την 24ωρη λειτουργία έχει και παιδική χαρά.

Άλσος Βεΐκου

pik-nik-sto-alsos-veikou

Ένας πολυχώρος στο Γαλάτσι, όπου εκτός από το πράσινο τοπίο, μπορείτε και να γυμναστείτε, καθώς περιλαμβάνει και γήπεδο στίβου, μπάσκετ, κλπ. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι πόλος έλξης για πολλές οικογένειες τα Σαββατοκύριακα, που προσπαθούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο κοντά στη φύση.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα