«Αγάλι»: Ένα μοντέρνο ψητοπωλείο με υπογραφή... Κωβαίου

Ένα νέο, μοντέρνο και ιδιαίτερο ψητοπωλείο μάς περιμένει να το επισκεφθούμε στον Άγιο Δημήτριο, μόλις το επιτρέψει η κυβέρνηση και έχουμε, επιτέλους, το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης.

Το εστιατόριο «Αγάλι» έχει ανοίξει εδώ και λίγους μήνες τις αγκάλες του και μας παρέχει τα πιο νόστιμα χειροποίητα πιάτα, τα οποία φέρουν την υπογραφή ενός οικείου μας προσώπου, του πρώην διαγωνιζόμενου του «MasterChef 3», Σταμάτη Κωβαίου.

Ο Κωβαίος μας προσκαλεί στο ψητοπωλείο «Αγάλι»

Ο γνωστός σεφ αποφάσισε να βάλει ένα χεράκι και να βοηθήσει τον νεαρό ξάδελφό του στο νέο του εγχείρημα και να μας προσφέρουν, από κοινού, απλόχερα ελληνικές γεύσεις με ένα ανατολίτικο twist.

Αυτή τη στιγμή το κατάστημα εξυπηρετεί μονάχα με delivery, ωστόσο οι υπεύθυνοι ανυπομονούν να ανοίξουν και επίσημα τις πόρτες τους στο κοινό και να το υποδεχτούν με ιδιαίτερες γεύσεις, παραδοσιακά –και μη– αλκοολούχα, αλλά και μια παρεΐστικη «cozy» ατμόσφαιρα, που έπειτα από τόσους μήνες εγκλεισμού σίγουρα μας έχει λείψει.

Πρόκειται για ένα μαγαζί το οποίο ξεφεύγει από τα δεδομένα του παραδοσιακού σουβλατζίδικου που όλοι έχουμε στο μυαλό μας και μας χαρίζει πρωτόγνωρες γεύσεις, που θυμίζουν μεν Ελλάδα, αλλά με άρωμα Ανατολής.

Ναξιώτικες γεύσεις, αγνά υλικά και ζεστή ατμόσφαιρα

Τα πάντα είναι χειροποίητα, με υλικά κορυφαίας ποιότητας, κάτι το οποίο μπορεί να αντιληφθεί κανείς με την πρώτη κιόλας μπουκιά. Τα must-try πιάτα, πέρα από τα πεντανόστιμα σουβλάκια του,  είναι σίγουρα ο spicy «καλόγερος» –επί της ουσίας, πρόκειται για ένα νοστιμότατο ναξιώτικο μπουγιουρντί με λουκάνικο–, το γιαουρτλού, αλλά και τα τηγανητά σουτζούκια με καβουρμά και παστουρμά.

Το ψητοπωλείο βρίσκεται στην οδό Πρεβέζης 48 στον Άγιο Δημήτριο και σύντομα μας περιμένει στα τραπεζάκια που είναι απλωμένα στην πλατεία. Οι πολύχρωμες καρεκλίτσες, αγάλι αγάλι, αδημονούν για μοναδικά μεσημέρια και αλησμόνητες βραδιές με καλή παρέα και γευστικούς μεζέδες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. 

Βρείτε το ψητοπωλείο «Αγάλι» στο Facebook.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα