Ώρα για τους Έλληνες να αποπληρώσουν το... δάνειο ζωής

Έλληνες. Λαός δύσκολος, ανυπότακτος, ανυπόμονος και λίγο ανώριμος. Θέλει πείσμα και υπομονή να φορτώνεσαι στην πλάτη σου μια πανδημία.

Θέλει δύναμη να πρέπει να προσέξεις, να πλύνεις τα χέρια σου, να βάλεις αντισηπτικό.... Να μην αγκαλιάσεις τους γονείς σου, βασικά, να μην τους δεις καν. Να φοβάσαι για το παιδί σου, για εκείνον που αγαπάς, για τον άστεγο που κοιμάται στο πεζοδρόμιο απροστάτευτος.

Είναι πολύ βαρύ φορτίο να μην μπορείς να κάνεις αυτά που θες, να πας εκεί που θες. Είναι ένα φορτίο που μόνο ήρωες μπορούν να σηκώσουν και μάλλον οι Έλληνες δεν είναι ήρωες...

Μια ζωή οι Έλληνες προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματά τους με δάνεια... «Δώσ΄μου ένα δάνειο ζωής, δυο μήνες ευτυχία και βάλε επιτόκιο δυο χρόνια δυστυχία» λέει το γνωστό άσμα. Ακριβής περιγραφή για τη σημερινή κατάσταση. Η μάλλον την κατάσταση προ λίγων ημερών. Πολλοί πολίτες αυτής της χώρας έδειξαν μεγάλη ασέβεια, προσβάλλοντας όσους με κόπο παλεύουν, γύρισαν την πλάτη στους εργαζόμενους και τους πολίτες που ματώνουν καθημερινά για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Επέλεξαν λίγες στιγμές βόλτας και χαράς και μερικά ψώνια, καταδικάζοντάς μας κλεισμένους μέσα το διπλάσιο καιρό! Αντάλλαξαν την υγεία μας και την ελευθερία μας για ένα ζευγάρι παπούτσια και μια μπλούζα από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας. Αυτοί οι κάποιοι δεν σέβονται!

Τα καταστήματα άνοιξαν μετά τις ανυπόφορες πιέσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου προς το υπουργείο και την κυβέρνηση , με απόλυτη επίγνωση του πρώτου του τι θα σημάνει το άνοιγμα των αγορών μέσα στην καρδιά της πανδημίας. Η «μέθοδος ακορντεόν» ήταν μια λύση προκειμένου κάποιες, τουλάχιστον, εβδομάδες να κινείται η αγορά, αλλά όπως φάνηκε δεν ευδοκίμησε

Η Ερμού μύριζε αρρώστια. Εικόνες που μας σόκαραν και μας πόνεσαν. Εμάς που σεβαστήκαμε, εμάς που προσπαθούμε.

Ένα είναι σίγουρο. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρότερο lockdown με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε και με σκοπό αυτή τη φορά να φανούμε άξιοι. Θα μπορέσουμε τελικά να αδειάσουμε τις ΜΕΘ και όχι να τις γεμίσουμε. 'Οπως δυστυχώς προβλέπουν οι λημοξιολόγοι, καθώς με αυτόν τον αυξητικό ρυθμό κρουσμάτων στην Αττική, τα νοσοκομεία θα γεμίσουν μέσα σε 5 μόλις μέρες.

Συγκεκριμένα αναμένεται κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα που θα χρήζουν εισαγωγή σε ΜΕΘ. Οι μεταλλάξεις συνεχίζονται και οι νέες μολύνσεις αυξάνονται. Το μόνο που μπορεί να καθαρίσει τον ελληνικό ουρανό από την αρρώστια είναι η υπευθυνότητα. Ατομική ευθύνη, προσοχή και πίστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM