Έρευνα: Ο κορονοϊός ευνοεί τη συντροφικότητα, αλλά όχι και την ερωτική διάθεση

Οι άνθρωποι προτιμούν να περάσουν τον εγκλεισμό με έναν σύντροφο, μια παρέα - Ο άνθρωπος δε φοβάται το θάνατο, φοβάται τη μοναξιά

Για τον εγκλεισμό λόγω της καραντίνας, για τις ανθρώπινες σχέσεις και για τη συντροφικότητα μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

«Οι άνθρωποι αγαπιούνται καλύτερα»

«Περιμέναμε λόγω της κρίσης και του εγκλεισμού, οι άνθρωποι να τσακώνονται και να χωρίζουν. Κάναμε την έρευνα για να δούμε πώς βιώνουν οι άνθρωποι τον εγκλεισμό. Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι αγαπιούνται καλύτερα, θέλουν να παντρευτούν, και προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε αυτό», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Οι έγγαμοι μαζί με όσους είναι σε σχέση, είναι περισσότεροι από τους άγαμους. Στον εγκλεισμό πρέπει να έχεις και μια παρέα. Έτσι οι άνθρωποι προτιμούν να τον περάσουν με έναν σύντροφο, μια παρέα. Ο άνθρωπος δε φοβάται το θάνατο, φοβάται τη μοναξιά. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, είναι κοινωνικοί», εξήγησε ο ίδιος.

«Φαίνεται από την έρευνα πως οι άνθρωποι συνήθισαν την κατάσταση με τον κορονοϊό και συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά. Στους έγγαμους έχει μειωθεί η σεξουαλική δραστηριότητα γιατί ο εγκλεισμός φέρνει μια δυσαρέσκεια. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλουν να κάνουν και σεξ. Θέλουν την παρέα», τόνισε.

«Η βαρεμάρα σε μια σταθερή σχέση σταματάει αν ερωτευτείτε πάλι το σύντροφό σας. Με φαντασιώσεις, με παιχνίδια, όχι απαραίτητα με το σεξ. Να φτιάξουμε έναν ιδανικό εραστή, μια ιδανική ερωμένη, να προσποιηθούμε, γιατί διαφορετικά θα πέσουμε σε κατάθλιψη. Τα ζευγάρια ήρθαν πιο κοντά, αλλά η μονιμότητα στη σχέση αφαιρεί από την ερωτική διάθεση. Για αυτό δεν υπάρχει δυστυχώς φάρμακο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM