Τα 10+3 καλύτερα Ελληνικά τραγούδια του 2020

Η μουσική αποδείχθηκε μεγάλος σύμμαχος και τη φετινή δύσκολη χρονιά και κανείς δε μπορεί να το αρνηθεί αυτό – Ποια τραγούδια μας κράτησαν συντροφιά το 2020 και ξεχώρισαν με εκατομμύρια προβολές στο YouTube;

Τα τραγούδια ήταν εκείνα που μας βοήθησαν να διαχειριστούμε λιγάκι πιο ευχάριστα τη φετινή χρονιά, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η πανδημία και το lockdown.

Της Φωτεινής Σταμογιώργου

Και μπορεί η καραντίνα να περιόρισε της εξόδους και τις μετακινήσεις μας, ωστόσο, 24/7 η μουσική ήταν στο πλευρό μας. Όταν δουλεύαμε από το σπίτι, όταν κάναμε δουλειές, κατά τη  διάρκεια της «μετακίνησης 6» σε βουνά και λαγκάδια, τα βράδια με την οικογένεια μας, ακόμα και σε στιγμές μοναξιάς. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα μας.

Τώρα λοιπόν, που είμαστε μια ανάσα πριν το 2021, αναζητήσαμε και βρήκαμε τα κορυφαία ελληνικά τραγούδια της χρονιάς που φεύγει. Ποια ήταν εκείνα που ξεχώρισαν;

 

Δείτε αναλυτικά τα κορυφαία τραγούδια του 2020

  • Nikos Vertis & Amir – Si on n’ aime qu’ une fois / Η Λέξη Σ’ Αγαπώ 

Ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της φετινής χρονιάς, το οποίο ήρθε και «φώλιασε» στις καρδιές του κόσμου, ο οποίος απλόχερα του χάρισε 21.603.453 προβολές –μέχρι στιγμής. Εξάλλου, ο Νίκος Βέρτης είναι από τους καλλιτέχνες που δε μπορούν να σε απογοητεύσουν. Αντίθετα μάλιστα, κάθε τραγούδι του αγαπιέται από το πρώτο λεπτό της κυκλοφορίας του.

 

  • Κωνσταντίνος Αργυρός – Αθήνα Μου

Κάθε κομμάτι του Κωνσταντίνου Αργυρού είναι επιτυχία και ομολογουμένως, ο ίδιος είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος –και αγαπημένος– καλλιτέχνης της γενιάς σου. Γι' αυτό δε θα μπορούσε να λείπει από τα κορυφαία τραγούδια της χρονιάς. Και αν τώρα, ακούτε με μανία το «Θα'μαι εδώ», το «Αθήνα μου» με 20.595.365 προβολές στο YouTube ήταν εκείνο που μας «άγγιξε» πρώτο.

 

  • Mad Clip X Josephine – Fimi

Ένα από τα κομμάτια που αγαπήθηκε τόσο απρόσμενα «ανεβάζοντας τις μετοχές» τόσο του Mad Clip όσο και της Josephine στα «ύψη». Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε το καλοκαίρι και έκτοτε, παίζει στο repeat, καθώς ήδη αυτή τη στιγμή μετρά 17.132.761 προβολές και δεν σταματά να ανεβαίνει.

 

  • Γιώργος Σαμπάνης – Άγρια Θάλασσα 

Ο τεράστιος Γιώργος Σαμπάνης έχει εκατομμύρια θαυμαστές που τον ακολουθούν πιστά σε κάθε του βήμα. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες τους οποίους θαυμάζουν όλοι και κανείς δεν μπορεί να απαρνηθεί το πόσο ταλαντούχος είναι. Έτσι, το κομμάτι «Άγρια Θάλασσα» μπήκε στις καρδιές μας και νούμερα μιλούν από μόνα τους –με 16.543.211 προβολές στο YouTube.

 

  • FY – Woh Remix ft. Mad Clip x Light x Mente Fuerte x MC Bin Laden

Ο αγαπημένος FY κέρδισε τις εντυπώσεις τη φετινή χρονιά με μια ευρεία συνεργασία με τους: Mad Clip, Light, Mente Fuerte και MC Bin Laden. Το τραγούδι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές το 2020 με πάνω από 13.708.559 προβολές. Βέβαια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το γεγονός πώς το συγκεκριμένο τραγούδι έγινε viral και στο Tik Tok.

 

  • MELISSES x KAS "VIKTORIA"

Οι Μέλισσες δεν σταματούν να μας προσφέρουν απλόχερα μεγάλες επιτυχίες, και μπορεί το συγκεκριμένο τραγούδι να κατακρίθηκε από πολλούς –κάποιοι απλά το απέρριψαν, ενώ άλλοι έκριναν πως δεν ταίριαζε στο κύρος τους συγκροτήματος. Ωστόσο, μπορεί οι απόψεις να διίστανται, αλλά ο Χρήστος Μάστορας πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις με τη φωνή του. Έτσι, τα κατάφερε για μια ακόμη φορά, το κομμάτια αγαπήθηκε και ξεπέρασε τις 12.093.035 προβολές.

 

  • DJ Stephan ft YPO x Sophia – EROS 

Ένα ακόμα κομμάτι της τραπ σκηνής που δεν πέρασε απαρατήρητο και 12.653.999 προβολές. Κάτι το ρυθμικό του μπιτάκι, κάτι η μελωδική φωνή της Sophia, κάτι ο αγαπημένος YPO, δεν ήθελε και πολύ. Μας κόλλησε!

 

  • Mad Clip – Kotera 

Ομολογουμένως, το 2020 ήταν η χρονιά του Mad Clip, ο οποίος φαίνεται πως με το «άγγισμα του Μίδα» κατάφερε να αγαπηθεί ιδιαίτερα φέτος. Το κομμάτι ξεπέρασε τις 10.749.646 προβολές και η φράση «Θέλω κότερα, ελικόπτερα, θέλω οικόπεδα» δεν έφυγε λεπτό από το μυαλό μας.

 

  • Μιχάλης Χατζηγιάννης - Χορεύω 

Ο ένας και μοναδικός Μιχάλης Χατζηγιάννης επέστρεψε δυναμικά και μας χάρισε ένα διαφορετικό τραγούδι το 2020. Και εμείς το καλοδεχτήκαμε και χορέψαμε στο ρυθμό του, όπως και ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Μάλιστα, ξεπέρασε τις 10.353.938 προβολές και συνεχίζει!

 

 

  • Νατάσα Θεοδωρίδου - Παραδόθηκα Σε Σένα

Η Νατάσα Θεοδωρίδου μας έχει συνηθίσει στις επιτυχίες και το «Παραδόθηκα σε σένα» με περισσότερες από 8.300.725 προβολές στο YouTube μας θύμισε γιατί την αγαπάμε τόσο πολύ. Η μαγευτική φωνής σε στίχους και μουσική Πέτρου Ιακωβίδη, ήταν ότι χρειαζόμασταν για να την αποθεώσουμε για μια ακόμη φορά.

 

 

  • Πέτρος Ιακωβίδης - Σ' Αγαπάω Σου Φώναξα 

Ο Πέτρος Ιακωβίδης για μια ακόμα φορά μας παρέσυρε σε ξεχωριστά μουσικά μονοπάτια και φώναξε αυτό που πολλοί από εμάς δεν τολμάμε ούτε να ψελλίσουμε... «Σ'αγαπάω..». Και φυσικά, και εμείς τον αγαπάμε, όπως και τα τραγούδια του. Το συγκεκριμένο μάλιστα, έχει αυτή της στιγμή πάνω από 8.868.773 προβολές.

 

  • Eleni Foureira - Temperatura 

Μα φυσικά! Η απόλυτη performer, Ελένη Φουρέιρα δε νοείται να μην βρισκόταν σε μια τέτοια λίστα. Μετά τη Eurovision και το «Fuego» πήρε και η ίδια πραγματικά φωτιά και έκτοτε, δεν σταματά να μας μαγεύει και να μας ξεσηκώνει. Το φετινό καλοκαίρι, λικνιστήκαμε έντονα απ' ότι φαίνεται με το «Temperatura», το οποίο έχει πάνω από 7.791.418 προβολές. Κανείς δεν σταματά την Ελένη Φουρέιρα και η ίδια δεν πτοείται με τίποτα.

 

  • Josephine – Εγώ 

Ένα από τα νέα ανερχόμενα αστέρια της φετινής χρονιάς είναι σίγουρα η Josephine. Η φωνή της μας εξέπληξε, το ταλέντο της πλέον δεν κρύβεται –η συμμετοχή της στο J2US με το Νάσο Παπαργυρόπουλο αποτελεί τρανό παράδειγμα– και η ίδια φαίνεται να μην σταματά με τίποτα. Μπορεί η συνεργασία της με τον Mad Clip να μας κέρδισε, ωστόσο το «Εγώ» συνεχίζει να οδεύει προς την κορυφή με περισσότερες από 7.178.407 προβολές. Μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα, η Josephine κυκλοφόρησε και την accoustic version του «Εγώ» που εντυπωσίασε.

 

Εσείς ποιο από τα παραπάνω τραγούδια είχατε στο repeat το 2020;

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM