Δωρεά 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» από τη Βουλή (pics)

Πενήντα κλίνες ΜΕΘ παραδίδονται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ως δωρεά από τη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο κατασκευής της νέας πτέρυγας.

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και την υπό κατασκευή πτέρυγα ΜΕΘ βρέθηκαν σήμερα οι εξής:

  • Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής
  • Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας
  • Ο Πρόεδρος της ΚτΥπ, Τιμολέων Κατσίπος και
  • Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΚτΥπ, Αθανάσιος Γιάνναρης

Οι παραπάνω επισκέφτηκαν το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου γίνονται οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδας ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην Ελλάδα. Να σημειωθεί πως η νέα αυτή πτέρυγα θα διαθέτει 50 νέες κλίνες.

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας

Οι εργασίες αυτές έγιναν με γρήγορους ρυθμούς και ήδη βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και την υλοποίηση του  έχει αναλάβει η κρατική κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε για αυτό: «Η δωρεά από τη Βουλή οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστούν 50 ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, αποτελεί σημαντική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, σε μία περίοδο που κάθε κλίνη είναι πολύτιμη. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα ανακουφίσει το ΕΣΥ σε μια κρίσιμη περίοδο πανδημίας, το οποίο αποπερατώνεται σε χρόνο-ρεκόρ, χάρις στις προσπάθειες και την αυταπάρνηση των εργαζομένων της ΚτΥπ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM