Ο μεγάλος «ασθενής» το ΕΣΥ: Τριτοκοσμικές εικόνες σε νοσοκομεία covid-19

σωτηρία νοσοκομείο γιατροί
© (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις περί αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εικόνες από τα νοσοκομεία δείχνουν την άθλια κατάσταση στην οποία νοσηλεύονται οι ασθενείς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο κέντρο της Αθήνας, οι διάδρομοι είναι γεμάτοι με ράντζα, ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το σαλόνι της Παθολογικής Κλινικής επιστρατεύτηκε για να νοσηλευτούν πρόχειρα ασθενείς, για τους οποίους δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μια γυναίκα ξεψύχησε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων νοσηλευομένων! Μάλιστα, η σορός της έμεινε για αρκετή ώρα σε κοινή θέα (!) προτού καλυφθεί με σεντόνι, για να μεταφερθεί στον νεκροθάλαμο!

Ασθενείς πάνω σε κρεβάτια νοσοκομείου
Πηγή: δημοκρατία

Δίπλα στα ράντζα με τους ασθενείς υπάρχουν ξεχασμένοι κουβάδες και σφουγγαρίστρες, αλλά και τα σταντ με τις σύριγγες, ανοιχτά δοχεία με βαμβάκι, μπουκάλια με απολυμαντικό και άλλα νοσοκομειακά «αξεσουάρ», που η θέση τους μάλλον δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. «Ευτυχώς, που φέρατε πάνες και υποσέντονα, γιατί εμείς δεν έχουμε!», είπαν από το νοσοκομείο σε συγγενή ασθενούς που είναι κατάκοιτη, αποκαλύπτοντας ότι το σύστημα νοσεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στους θαλάμους, οι καρέκλες για τους συνοδούς δεν επαρκούν, ενώ τα σεντόνια με τα οποία σκεπάζονται οι ασθενείς είναι παμπάλαια και γεμάτα παλιούς λεκέδες και οι κουβέρτες ξεφτισμένες σε όλες τις άκρες.

Κατάσταση σε νοσοκομείο της χώρας
Πηγή: δημοκρατία