ΠΟΕΔΗΝ για 4.000 προσλήψεις: Ενίσχυση ή αποδυνάμωση του Ε.Σ.Υ.;

nosokomeio
TWENTY

Την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ  έχει προκαλέσει η εξαγγελία 4.000 προσλήψεων νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία. Σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στα νοσοκομεία αναφέρει ότι «εάν αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν οι 16.000 συμβασιούχοι που λήγουν οι συμβάσεις τους από 30 Οκτωβρίου έως τέλος Μαρτίου του 2022, εκ των οποίων οι 8.000 είναι νοσηλευτικό προσωπικό, μιλάμε για τραγική αποδυνάμωση του Ε.Σ.Υ. ειδικά των νοσοκομείων» και ζητά να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με 4.000 μόνιμο προσωπικό μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για ενίσχυση ή για αποδυνάμωση του Ε.Σ.Υ.;

Ανακοινώθηκε ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα συμμετάσχει το επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση.

Εάν αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν οι 16.000 συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κ.λπ.) που λήγουν οι συμβάσεις τους από 30 Οκτωβρίου έως τέλος Μαρτίου του 2022, εκ των οποίων οι 8.000 είναι νοσηλευτικό προσωπικό, μιλάμε για τραγική αποδυνάμωση του Ε.Σ.Υ. ειδικά των νοσοκομείων. Η δέσμευση της κυβέρνησης είναι για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η αυξημένη μοριοδότηση δοκιμάστηκε και απέτυχε στη 2Κ. Οι μισοί επικουρικοί που συμμετείχαν στη 2Κ, παρότι δούλευαν πολλά χρόνια, δεν προσελήφθησαν. Η προκήρυξη των 4.000 θέσεων θα εκδοθεί Σεπτέμβριο και λόγω χρονοβόρων διαδικασιών το προσωπικό θα προσληφθεί τέλος του επόμενου έτους. Τι θα γίνουν τα νοσοκομεία χωρίς τους 16.000 συμβασιούχους, εάν πρόκειται να απολυθούν με τη λήξη των συμβάσεων;

Οι συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων πολέμησαν από την πρώτη γραμμή τον κορονοϊό, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται τη μονιμοποίησή τους. Εάν μονιμοποιηθούν, τότε και μόνο τότε οι 4.000 προσλήψεις θα είναι ανάσα για το Ε.Σ.Υ».