Κοροναϊός: Το ένα εκατομμύριο ξεπέρασαν οι θάνατοι παγκοσμίως

Το φράγμα του ενός εκατομμυρίου θανάτων παγκοσμίως «έσπασε» η πανδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Το ένα εκατομμύριο ξεπέρασαν οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί επισήμως:
  • 1.000.009 νεκροί σε διεθνές επίπεδο, επί συνόλου 33.018.877 κρουσμάτων μόλυνσης
  • 22.640.048 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί
Οι περιφέρειες του κόσμου που καταγράφουν τους πιο δραματικούς απολογισμούς είναι οι ακόλουθες:
  • Λατινική Αμερική και Καραϊβική (341.032 θάνατοι επί συνόλου 9.190.683 μολύνσεων)
  • Ευρώπη (229.945 νεκροί, 5.273.943 κρούσματα)
  • ΗΠΑ και Καναδάς (214.031· 7.258.663)
ΠΟΥ: «Ο διπλασιασμός του αριθμού των νεκρών είναι πολύ πιθανός»

«Το ένα εκατομμύριο είναι φρικιαστικός αριθμός», δήλωνε την Παρασκευή ο διευθυντής του τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που είναι αρμόδιο για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ο Μάικλ Ράιαν. Εκτίμησε ότι ο διπλασιασμός του αριθμού των νεκρών είναι «πολύ πιθανός».

Ανοδικοί ξανά οι δείκτες

Οι προοπτικές μοιάζουν δυσοίωνες, καθώς η καμπύλη βρίσκεται ξανά σε άνοδο στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία για το επερχόμενο δεύτερο κύμα των επόμενων μηνών.

Τα εμβόλια παγκοσμίως

Πέντε εμβόλια, τρία στη Δύση, δύο στην Κίνα, βρίσκονται στη λεγόμενη «φάση τρία» των κλινικών δοκιμών, ενώ ένα ρωσικό εμβόλιο, το Sputnik V, έχει δώσει ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα. Ωστόσο, οι έρευνες αυτές, προς το παρόν, δεν μπορούν να προλάβουν την ταχύτητα της πανδημίας.

Ποιοι έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας

Τον Ιούνιο, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική αντιμετώπιζαν το πιο σκληρό πρόσωπο της πανδημίας του κοροναϊού.

Στη Βραζιλία, τη χώρα που καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη μετά τις ΗΠΑ (σχεδόν 142.000 νεκροί), η πανδημία ξύπνησε πατρογονικούς φόβους αυτοχθόνων της λεκάνης του Αμαζονίου: οι ασθένειες των Ευρωπαίων εποίκων αποδεκάτισαν το 95% των αυτοχθόνων πληθυσμών της Αμερικής.

Στην Ασία, η άνοδος είναι συνεχής από τον Απρίλιο. Η ήπειρος πλησιάζει σήμερα τους 1.500 θανάτους την ημέρα, στην πλειονότητά τους στην Ινδία (σχεδόν 95.000 συνολικά, πάνω από 1.100 ανά 24ωρο την περασμένη εβδομάδα).

Η Ιταλία μοιάζει πάντως να δείχνει ότι τίποτε δεν είναι προκαθορισμένο μιας και ο αριθμός των μολύνσεων, τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένει κάτω από το φράγμα των 2.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM