Υπ. Άμυνας: Αυξάνεται από 9 σε 12 μήνες η στρατιωτική θητεία (vid)

Την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το μέτρο να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πολύ σύντομα.

Κατά τρεις μήνες πρόκειται να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, φτάνοντας έτσι σε συνολική διάρκεια τους 12 μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Μάλιστα, πρόκειται για μια ανακοίνωση η οποία θα τεθεί σε ισχύ άμεσα σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός.

Να υπενθυμίσουμε πως στο Ναυτικό και την Αεροπορία η διάρκεια θητείας ανέρχεται έτσι κι αλλιώς στους 12 μήνες.

Αλλαγές στο στρατό είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προαναγγείλει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Ωστόσο είχε αποφύγει να απαντήσει κατά πόσο εξετάζεται η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες.

Όσα είπε ο Παναγιωτόπουλος από τη Θάσο

Ο Υπ. Άμυνας, βρισκόμενος στη Θάσο και μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην παρουσία του στρατιωτικού προσωπικού στον Έβρο. Παράλληλα, τόνισε πως πρόκειται να ενισχυθεί τόσο με τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και με την έλευση περισσότερων στρατευσίμων στο πλαίσιο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες «η οποία θα γίνει σύντομα».

Παναγιωτόπουλος: «Κανείς στον Έβρο δεν θα πρέπει να φοβάται»

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος, επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής».

«Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν»

Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM