Παγώνη: Θα φτάσουμε τα 2000 κρούσματα, αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα (vid)

Η Ματίνα Παγώνη εξακολουθεί να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την εξέλιξη της  πανδημίας στη χώρα, προειδοποιώντας πως αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα νέα μέτρα, σύντομα «θα φτάσουμε τα 2000 κρούσματα» (ημερησίως).

«Εάν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και στα 1500 και τα 2000 κρούσματα. Αν φτάσουμε αυτόν τον αριθμό θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στα νοσοκομεία», σημείωσε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜEGA.

Παγώνη: «Ο κόσμος αρκετά έχει τρομάξει»

«Τώρα γίνονται πάρα πολλά τεστ, φτάσανε 25.000 αυτές τις μέρες και σωστά γίνονται. Ο κόσμος αρκετά έχει τρομάξει. Έχει θορυβηθεί. Θα εφαρμόσει νομίζω τα μέτρα, γιατί η νεολαία αρχίζει και συνειδητοποιεί την κατάσταση. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι από 18 έως 39 ετών», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Παγώνη: «Η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει»

Και στη συνέχεια η αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ εξήγησε: «Σε 15 ημέρες από αύριο που θα βάλουμε μάσκες, θα περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων. Η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει. Εμείς δε στα νοσοκομεία το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Για να φτάσουν τα κρεβάτια πρέπει να έχεις και προσωπικό».

Μπαλάσκας: «Οι αρνητές θα συλλαμβάνονται, τα πράγματα άλλαξαν»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκε και εκείνος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και μίλησε για το πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές.

«Οι αρνητές θα συλλαμβάνονται. Τα πράγματα άλλαξαν. Είναι ένα μεγάλο υγειονομικό θέμα. Ακούσαμε τα νέα μέτρα. Θα γίνονται προσαγωγές και θα έχουμε αυτόφωρα. Συνιστώ στους νέους να μην μαζεύονται στις πλατείες. Τα πράγματα έχουν αγριέψει. Έχουμε να κάνουμε με την υγεία του κόσμου. Εμείς θα δουλεύουμε χωρίς ρεπό, χωρίς ημερήσιες αναπαύσεις, χωρίς άδειες»

Μπαλάσκας: «Θα σκληρύνει πολύ η κατάσταση»

Και στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζω πώς θα μπορεί να μετακινηθεί κάποιος. Θα επανέλθουν νομίζω τα sms ή θα πρέπει να έχει κάποιο χαρτί που δικαιολογεί την παρουσία του έξω. Σε άλλη περίπτωση θα γίνονται προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα. Θα σκληρύνει πολύ η κατάσταση».

SMS ή έγγραφο για την κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες;

Αναφορικά με το αν οι πολίτες θα αποστέλλουν κάποιο μήνυμα ή αν θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν έξω μετά τις 12 το βράδυ, ο κ. Μπαλάσκας είπε: «Σήμερα νομίζω θα γίνει ανακοίνωση και θα υπάρξουν διευκρινήσεις για όλα αυτά. Το θέμα θα είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί πλέον κανείς δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα. Εκεί θα υπάρχουν πρόστιμα και παραβάτες».

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM