Κοζάνη - Καστοριά: Τεστ κοροναϊού στα σχολεία από τον ΕΟΔΥ

Σε τεστ κοροναϊού θα προβούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε σχολικές μονάδες στην Καστοριά και την Κοζάνη.

Η Κοζάνη και η Καστοριά είναι από τις πιο επιβαρυμένες στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, καθώς βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν στις περιοχές αυξημένου κινδύνου (Κοζάνη, Καστοριά), προκειμένου να κάνουν τεστ στα σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια).

Σημειώνεται πως τα τεστ θα διεξάγονται όλη αυτή την εβδομάδα από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου.

Δείτε την ανακοίνωση Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας: 

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Την τρέχουσα εβδομάδα (26 – 30 Οκτωβρίου 2020), εξειδικευμένα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) των Π.Ε Κοζάνης και Καστοριάς, με σκοπό τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η επιλογή των σχολικών μονάδων θα είναι τυχαία.

Στόχος του δειγματοληπτικού ελέγχου είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη σχολική και ακολούθως στην ευρύτερη κοινότητα.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν με τη γρήγορη μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid test).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων είναι η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στο δειγματοληπτικό έλεγχο. Ωστόσο, η υποβολή των μαθητών σε εξέταση για τον SARS-CoV-2 θα είναι προαιρετική.

Να σημειωθεί ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος σε μαθητές χωρίς την πρότερη έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM