Βατόπουλος: «Πάνω από 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο»

Κοροναϊός: Σε ραγδαία αύξηση φαίνεται πως θα οδηγηθούν τα κρούσματα το Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα να αυξηθούν εντός του Σαββατοκύριακου και να φτάσουν μέχρι και τα 2.000.

Ο ίδιος εξήγησε πως μέσα σε μία βδομάδα – 10 ημέρες, τα κρούσματα πήγαν από 400 στα 800 και τώρα πάνω από 1000 που δείχνει έναν σχεδόν διπλασιασμό.

Παράλληλα, δε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, σημειώνοντας πως ακόμα νοσούν οι πιο νέοι και ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα πιο πολύ, όταν αρχίσουν να νοσούν οι ηλικιωμένοι.

Ο καθηγητής γνωστοποίησε πως έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων οι χώροι της εστίασης να βάλουν «λουκέτο» και να υπάρξει απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό (εκτός από αυτή που είναι για εργασία).

Όπως επισήμανε ο ίδιος, είναι απαραίτητο να ελαττωθούν οι μη απαραίτητες δραστηριότητες και μέσα σε αυτές είναι και η διασκέδαση και η εστίαση, αν και είναι απολύτως σαφές ότι πλήττονται σημαντικά οι εργαζόμενοι και πως θα πρέπει να υποστηριχθούν.

Όσα δήλωσε για το ενδεχόμενο lockdown

O κ. Βατόπουλος ανέφερε πως εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα που ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός σήμερα (30/10) πάμε σε lockdown.

«Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολή η απόφαση για το lockdown», δήλωσε συγκεκριμένα.

Τι συμβαίνει με την επαναμόλυνση;

Ο καθηγητής δήλωσε πως η ύπαρξη πιθανότητας για επαναμόλυνση είναι υπαρκτή. Ωστόσο, αυτοί που το έχουν ξανακολλήσει μέχρι τώρα φαίνεται ότι το περνάνε πολύ ελαφριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM