Άρση του lockdown: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

Τι θα γίνει με την άρση του lockdown Σήμερα οι τελικές αποφάσεις Τι λένε οι ειδικοί και ο πρωθυπουργός

Με αγωνία αναμένονται σήμερα οι τελικές αποφάσεις των επιστημόνων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για το αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άρση του lockdown και άνοιγμα της αγοράς.

Ρεπορτάζ: Μαύρα Σαραντοπούλου- Μάκης Θεοδώσης 

Όπως όλα δείχνουν, θα σημειωθεί μερική άρση, για τα καταστήματα λιανεμπορίου και κυρίως για τα εποχιακά, τα οποία ανοίγουν μόνο ορισμένες και συγκεκριμένες ημέρες τον χρόνο.

Εστίαση

Η εστίαση, που έχει πληγεί τόσο από τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας, φαίνεται πως θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει χθες πως, εάν δεν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί, τα κέντρα διασκέδασης δεν θα ανοίξουν.

Σχολεία

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τα σχολεία. Αν και η κυβέρνηση είχε δρομολογήσει το άνοιγμά τους πριν από τις γιορτές, τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια, που απορρίπτουν οποιαδήποτε συζήτηση αυτή τη στιγμή για άμεσο άνοιγμα.

Δεν μειώνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων και των νεκρών

Ήδη πάντως και η κυβέρνηση αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα και από σχετικές συζητήσεις με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, προσανατολίζονται να ανοίξουν όσο το δυνατόν λιγότερες δραστηριότητες τις επόμενες εβδομάδες, αφού έχει γίνει σαφές ότι το Ε.Σ.Υ. παραμένει πιεσμένο και είναι βέβαιο πως δεν αντέχει άλλο, πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας.

Εξάλλου, οι διασωληνωμένοι αλλά και οι θάνατοι δεν δείχνουν σημαντική κάμψη, παραμένοντας στα ύψη, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να είναι ακόμα άκρως επιφυλακτικοί.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαλαρώσαμε ελαφρά το καλοκαίρι

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, ελπίζω πως πήραμε το μάθημά μας. Καθώς τα πήγαμε εξαιρετικά καλά στην πρώτη φάση, νομίζω πως χαλαρώσαμε ελαφρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τώρα βλέπουμε τις συνέπειες αυτού του εφησυχασμού», είπε ο πρωθυπουργός.

 

«Οπότε τουλάχιστον ελπίζω πως, καθώς βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown, θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά πάλι χρειάζεται να γνωρίζουμε το γεγονός πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν ώσπου να έχουμε το εμβόλιο», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα τη νυχτερινή και μεταμεσονύχτια διασκέδαση και τα μπαρ… «Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό ανθρώπων σε μπαρ ώσπου να διαθέτουμε το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM