Κορονοϊός: Ανησυχία για το πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα τις γιορτές

Η κυβέρνηση θέλει Οι αριθμοί επιμένουν Ο κορονοϊός δεν κάνει πίσω Η οικονομία καταρρέει

Με την αγορά και τους επαγγελματίες να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα-ορόσημο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η κυβέρνηση ζυγίζει την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός και τη βρίσκει ελλιπή σε ασφάλεια.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Οι καθημερινές μολύνσεις από κορονοϊό, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι αμαυρώνουν το τοπίο και σβήνουν κάθε ελπίδα ισορροπίας και αισιοδοξίας, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Ε.Σ.Υ. δίνει καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα απέναντι στην υποστελέχωση και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη μέρα.

ΑΠΘ

Ενδεικτικό της επιδημιολογικής κατάστασης είναι ότι την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, με πάνω από έναν μήνα «εθνικής καραντίνας», τα κρούσματα στη χώρα μας ανήλθαν σε 1.677, οι νεκροί σε 95 και οι διασωληνωμένοι σε 578. Έκδηλη, μέσα σε αυτό το σκηνικό, είναι και η ανησυχία του Σωτήρη Τσιόδρα ‒την οποία μετέφερε στη χθεσινή ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας‒ για 10 περιοχές της χώρας, και ιδίως για τη Δυτική Αττική.

Στέλιος Πέτσας: «Δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί»

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία.

«Δεν πέφτουν τα κρούσματα - Είμαστε επιφυλακτικοί»

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με τον βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή. Ωστόσο, έκανε λόγο για διχογνωμία στις τάξεις των λοιμωξιολόγων σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM