Γιορτές με λίγους και καλούς ‒ Άνοιξαν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία

Από τις 7.00 το πρωί ανοιχτά τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία Γιορτές με λίγα άτομα στο σπίτι συστήνουν οι λοιμωξιολόγοι

Σε επαναλειτουργία μπαίνουν από σήμερα κομμωτήρια, κουρεία, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ, με προαιρετικό ωράριο από τις 07.00 μέχρι τις 21.00.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Επιπλέον, από σήμερα ανοίγουν και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

Την ίδια ώρα και όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούουν οι λοιμωξιολόγοι, τονίζοντας πως τις γιορτές θα πρέπει να τις περάσουμε με λίγα από τα αγαπημένα μας άτομα, στο σπίτι μας.

Τι ισχύει για τα βιβλιοπωλεία

Για τα βιβλιοπωλεία, επιτρέπεται το λιανικό εμπόριο βιβλίων από εξειδικευμένα καταστήματα με κύριο ΚΑΔ 47.61 υπό τις προϋποθέσεις:

 

Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.

Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.

Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Τι ισχύει για τα κομμωτήρια

Στις υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού/ΚΑΔ 96.02.10, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών/ΚΑΔ 96.02.11, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.01, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών που απασχολεί πάνω από δύο, τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.02, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων αντρών και αγοριών/ΚΑΔ 96.02.12, τις υπηρεσίες κουρείου/ΚΑΔ 96.02.12.01, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου αντρών που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες/ ΚΑΔ 96.02.12.02, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου αντρών που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες/ΚΑΔ 96.02.12.03

και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.

Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.

Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Αντιδράσεις από κληρικούς - Χωρισμένη στα δύο η Σύνοδος

Οι ιερείς είναι ίσως η μοναδική ομάδα που αντιδρά από την πρώτη στιγμή στα μέτρα, ενώ δεν δείχνουν μεγάλη προσαρμοστικότητα στο να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Μάλιστα, έντονες είναι αυτές τις μέρες οι αντιδράσεις για το άνοιγμα των εκκλησιών ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα εξέφρασαν ανοιχτά την επιθυμία τους να παρακάμψουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να ανοίξουν τους ναούς. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ ότι το κλείσιμο των εκκλησιών «είναι ένας διωγμός. Το λέω με πόνο ψυχής. Κανείς δεν μπορεί να ανακόψει τη θεία λατρεία. Είναι φοβερό για εμάς. Είναι εντελώς απαράδεκτο», είπε και καταλήγοντας προειδοποίησε πως «εμείς θα κάνουμε κανονικά τις Λειτουργίες και ας έρθουν να μας συλλάβουν. Είμεθα αγανακτισμένοι».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ιερά Σύνοδος είναι χωρισμένη στα δύο, με τους μισούς ιερείς να θέλουν να ανοίξουν οι εκκλησίες παρά τα απαγορευτικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM