Άρχισε ο εμβολιασμός των υγειονομικών της χώρας

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (4/1) ο εμβολιασμός των υγειονομικών υπαλλήλων στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., ο οποίος πρόκειται να γίνει σε τρεις φάσεις

Σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα εννέα που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς ‒δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και μέχρι τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Σταδιακά, στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται σε οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Περισσότεροι από 100.000 εμβολιασμοί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «η σταδιακή ένταξη των νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος. Αυτό γίνεται λόγω του ασφαλούς εφοδιασμού αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία. Αυτά κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά και χρησιμοποιούνται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούνται σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου, από την αποθήκευση και διανομή του έως τη διενέργεια των εμβολιασμών». Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, επισήμανε πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ανακοινωθεί. Από τις 27 Δεκεμβρίου έως και χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Διαβάστε περισσότερα για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM