Επιστημονικές εξελίξεις που να ξεχωρίσουν το 2021

Στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας να επιστρέψει ολόκληρος ο πλανήτης σε μια κάποια κανονικότητα και με τον αγώνα για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού να συνεχίζεται αδιάκοπα, οι ερευνητές θέτουν νέους στόχους και ορόσημα – Επιστημονικές εξελίξεις αναμένεται να γίνουν πρωτοσέλιδα το 2021, παρά τις προκλήσεις της νόσου Covid-19

Η επιστημονική κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζει τον αγώνα της με τον κορονοϊό. Ωστόσο, πέρα από λύσεις για την αντιμετώπιση του, αναζητά απαντήσεις για την προέλευση και την εξάπλωση της πανδημίας.

Το επιστημονικό περιοδικό «Science» κάνει προβλέψεις και εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στους τομείς της έρευνας: από την προστασία της βιοποικιλότητας της ανοιχτής θάλασσας έως τον εντοπισμό του τρόπου αντιμετώπισης μιας άλλης παγκόσμιας κρίσης, αυτής της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε μερικές από τις επιστημονικές εξελίξεις που προβλέπουν οι ειδικοί:

Φως στην προέλευση του κορονοϊού

Έφτασε η στιγμή να διερευνηθεί πώς ακριβώς ξεκίνησε η πανδημία. Μια δεκαμελής διεθνής επιστημονική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) θα ταξιδέψει στην Κίνα αρκετές φορές μέσα στο 2021, στο πλαίσιο μιας συστηματικής έρευνας για την προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι ένα πολιτικά ευαίσθητο θέμα, με δεδομένη τη διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας για το ποιος πραγματικά είναι ο «ένοχος». Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί αν όντως ο κορονοϊός πρωτοεμφανίστηκε σε νυχτερίδες, πότε, πού και πώς μεταπήδησε στους ανθρώπους. Επιπλέον, πρόκειται να ερευνηθεί και κατά πόσο υπήρξε κάποιο άλλο, ενδιάμεσο, ζώο το οποίο διευκόλυνε τη μετάδοση του Covid-19 στους ανθρώπους, καθώς και ο τρόπος αποτροπής μιας ενδεχόμενης παρόμοιας ιογενούς πανδημίας σε μελλοντικό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα για τις επιστημονικές εξελίξεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν τη φετινή χρονιά στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM