Jeff Bezos: Αποχωρεί από το «τιμόνι» της Amazon

Ο Jeff Bezos αποχωρεί από CEO της Amazon.com Inc και σύντομα πρόκειται να αναλάβει σύντομα καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας

Η Amazon.com Inc. ανακοίνωσε σήμερα (3/2) πως ο ιδρυτής της και διευθύνων σύμβουλος, Jeff Bezos θα αναλάβει το επόμενο διάστημα καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου. Ο ίδιος λοιπόν, παραχωρεί τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Andy Jassy, ο οποίος είναι επικεφαλής των δραστηριοτήτων cloud computing του αμερικανικού κολοσσού.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι αλλαγές στην ηγεσία της εταιρείας θα γίνουν το γ' τρίμηνο του 2021.

Έσοδα ρεκόρ για το δ' τρίμηνο η Amazon

Η ξαφνική αυτή ανακοίνωση αναφορικά με τις διοικητικές αλλαγές στην Amazon ήρθε την ώρα που ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε πωλήσεις-ρεκόρ για το δ' τρίμηνο, καθώς η πανδημία συνέχισε να τροφοδοτεί την ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών από όλους εμάς που συνεχίζουμε να παραμένουμε στο σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ανήλθαν σε 125,5 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη σε 7,2 δισ. δολ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Amazon ξεπέρασε το επίπεδο των 100 δισ. δολ. σε τριμηνιαία έσοδα.

Στα ύψη το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η έκρηξη των ηλεκτρονικών αγορών εν μέσω της πανδημίας έχει οδηγήσει τις πωλήσεις της εταιρείας σε νούμερα-ρεκόρ φέτος, μιας και ο κλάδος του online shopping έχει αναπτυχθεί κατά περίπου 50% το τελευταίο έτος, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, περίπου το 40% των ηλεκτρονικών αγορών στις ΗΠΑ πραγματοποιείται μέσω της Amazon.

Για το 2020 οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν 37% σε ετήσια βάση στα 380,06 δισ. δολ. Την ίδια ώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως περιμένει οι πωλήσεις της το τρέχον τρίμηνο να διαμορφωθούν μεταξύ 100 δισ. και 106 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών της Wall Street για περίπου 95,8 δισ. δολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM