Καταγγελία Γιαννακού: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίου από τη διακοπή ρεύματος

O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, καταγγέλλει πως η χθεσινή διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ασπρόπυργου, προκάλεσε και παράπλευρες απώλειες, δηλαδή την καταστροφή 66 δόσεων εμβολίου κατά της νόσου Covid-19

Για πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου το χθεσινό βράδυ (7/2) ήταν ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος που προκλήθηκε από το ξέσπασμα φωτιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Γιαννακός

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, πέρα από αυτό, η διακοπή ρεύματος προκάλεσε ένα ακόμη πρόβλημα που κανείς μας δεν είχε υπολογίσει. Ειδικότερα, από τη διακοπή ρεύματος της Κυριακής καταστράφηκαν αρκετές δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Γιαννακός μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, και όπως αναμεταδίδει η ιστοσελίδα του σταθμού, ανέφερε ότι 11 φιαλίδια εμβολίων κατά του κορονοϊού –που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις– καταστράφηκαν στο νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο» κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής διακοπής ρεύματος.

Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε πως, παρά το γεγονός ότι η γεννήτρια του φαρμακείου του νοσοκομείου –όπου και αποθηκεύονται τα εμβόλια Covid-19– λειτούργησε, υπήρξε βλάβη στον πίνακα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 11 φιαλίδια.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο ίδιος, οι δόσεις αυτές δεν προορίζονταν για τους ασθενείς του νοσοκομείου, αλλά για πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων μετέβησαν στο εμβολιαστικό κέντρο του προκειμένου να εμβολιαστούν. Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννακός, από την πρώτη κιόλας στιγμή ειδοποιήθηκε το υπουργείο Υγείας και πρόκειται να αποσταλούν νέα εμβόλια, ώστε να μην ακυρωθούν τα υπάρχοντα ραντεβού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM