Χάος σε παραλίες και πάρκα μετά την άρση των απαγορεύσεων διαδημοτικών μετακινήσεων

Κοσμοσυρροή σε πάρκα και παραλίες της Αττικής

Γέμισαν κόσμο οι παραλίες και τα πάρκα της Αττικής αφού από σήμερα 3/4 και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με την χρήση του κωδικού 6 στο 13033.

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό οι πολίτες έκαναν την βόλτα τους σε πάρκα και παραλίες της Αττικής.

Όπως φαίνεται πολλοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν την απόφαση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και πήγαν από τα βόρια προάστια της Αττικής στα νότια για να απολαύσουν τη θάλασσα λόγω και του καλού καιρού.

Αν και οι εικόνες προκαλούν ανησυχία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι περισσότεροι πολίτες φαίνεται πως φορούσαν μάσκα και τηρούσαν κατά το δυνατό τις αποστάσεις ασφαλείας που προβλέπονται στα μέτρα κατά της διασποράς.

 

Τι ισχύει από σήμερα 

Επιτρέπονται από σήμερα, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, οι μετακινήσεις για άσκηση με τη χρήση οχήματος σε υπαίθριο χώρο μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν από σήμερα πιλοτικά δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας με τη χρήση του κωδικού 6.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας, ενώ όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων θα πρέπει να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην άρση αυτής της δυνατότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM