Ασπρόπυργος - Πατούλης: Υπεγράφη απόφαση για έργα σε βρεφονηπιακό σταθμό

Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου
Πηγή φωτογραφίας: Περιφέρεια Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπέγραψε την Πράξη για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας (ΑΔΑ: Ω1Γ47Λ7-1ΙΞ) σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Δήμο Ασπροπύργου, προϋπολογισμού περίπου 650.000 ευρώ, παρουσία του δημάρχου Ασπροπύργου Ν. Μελετίου.

Στη συνάντηση με αφορμή την υπογραφή συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης. 

Ειδικότερα, το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Αγ. Γεωργίου και Σαχτούρη στον Ασπρόπυργο και κρίνεται απαραίτητο, καθώς το κτίριο χαρακτηρίζεται από υψηλές ενεργειακές καταναλώσεις.

Η ενεργειακή αναβάθμιση προβλέπεται να επιτευχθεί μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, με στόχο τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας αλλά και την επίτευξη υψηλού επιπέδου θερμικής άνεσης. Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις η υπολογιζόμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας είναι 194,2 (kWh/m2).

Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου
Πηγή φωτογραφίας: Περιφέρεια Αττικής

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 31 δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 13,4 εκατ. ευρώ, ενώ είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης 14 δήμοι, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ. 

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, όπως τη χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, και ειδικότερα των παιδιών.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Επενδύουμε στοχευμένα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, με στόχο την αισθητή και μετρήσιμη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Με αυτή μας την πρωτοβουλία, που στόχο έχει την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πόλεων της Αττικής, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, διαμορφώνοντας ένα πρότυπο όπου θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι.

Ο Ασπρόπυργος είναι ένας μεγάλος δήμος, ιδιαίτερα επιβαρυμένος, και σε αυτό το πλαίσιο εστιάζουμε  σε παρεμβάσεις που θα αλλάξουν σταδιακά την εικόνα της πόλης. Σε συνεργασία με τον άξιο δήμαρχο Ν. Μελετίου προχωράμε και σε άλλα έργα, με έμφαση αυτά που έχουν σχέση με την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα