Επίθεση με βιτριόλι – Σούρας: «Το κακό μίλησε και είπε "συγνώμη", και έτσι έγινε ακόμη πιο κακό»

Περίπου έντεκα μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, η 35χρονη κατηγορούμενη ομολόγησε την ενοχή της – Η ανάρτηση του Σούρα - Η αντίδραση της Ιωάννας και της οικογένειας της

Ένα χρόνο και κάτι μετά την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η 35χρονη κατηγορούμενη ομολόγησε πως εκείνη επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και ζήτησε «συγγνώμη».

Στο πλευρό της Ιωάννας ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας

Υπέρ της Ιωάννας Παλιοσπύρου τάσσεται και ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει για την ομολογία της 35χρονης κατηγορούμενης: «Το κακό μίλησε. Μετά από έναν χρόνο, μετά την ολική ψυχική και σωματική καταστροφή, μετά το πονηρό παιχνίδι παρακολουθήσεων, μεταμφιέσεων, δοκιμών και “επιτυχημένων αποτελεσμάτων”, μετά τη σύλληψη, σιωπή και φυλάκιση, μετά τη συλλογική και εθνική κατακραυγή, μετά τα πολλαπλά ερωτήματα χωρίς απαντήσεις και αιτιολογήσεις.

Το κακό μίλησε, ξεχνώντας ότι άφησε πίσω του ένα ανθρώπινο ράκος, περιτριγυρισμένο από μια οικογενειακή δυστυχία, χωρίς το σήμερα και –δυστυχώς– χωρίς το αλλιώτικο αύριο. Ένας χρόνος πλήρους αδιαφορίας, απάθειας, σκληρών και στεγνών συναισθημάτων και ποταπής αντιμετώπισης. Ένας χρόνος προσβολής, χαιρεκακίας, ικανοποίησης, μίσους και απαξίωσης για ένα άτομο που οδηγήθηκε στο σκοτάδι μέσα από τα άγρια και αμετανόητα ένστικτα τού διαταραγμένου “είναι” του. Ένα καθοδηγούμενο άτομο από γνώση επαγγελματία, που στοχεύει στη κατανόηση και την υποτυπώδη τιμωρία από την πολιτεία μιλώντας για “αρρωστημένη εμμονή” και “προσωπικές διαφορές”.

Μια αντικοινωνική, ψυχοπαθητική προσωπικότητα –μια “ηρωίδα του κακού”– που απολογείται κρυφά αποφεύγοντας το φως φοβούμενη μήπως την τυφλώσει, όπως η ίδια επιχείρησε να κάνει σε ένα ανυποψίαστο κορίτσι, επιθυμώντας σφοδρά ακόμη και τον θάνατό της. Το κακό μίλησε και είπε ΣΥΓΓΝΩΜΗ, και έτσι έγινε ακόμη πιο κακό!».

Η ανάρτηση του

Η απάντηση της Ιωάννας μέσω δικηγόρου

Η απάντηση της οικογένειας του θύματος, μέσω του δικηγόρου της, ήταν κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη με την Ιωάννα να έχει εξοργιστεί από όλα όσα είπε στην απολογία της η 35χρονη που ευθύνεται για όλα όσα περνάει το τελευταίο διάστημα, που με την πράξη της άλλαξε ολοκληρωτικά την ζωή της.

Στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο δικηγόρος της 35χρονης Ιωάννας. Ο Απόστολος Λύτρας μετέφερε τη γνώμη της Ιωάννας μετά την απολογία της κατηγορουμένης στην οποία δήλωσε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, ότι δεν ήξερε τι ζημιά κάνει το βιτριόλι ενώ ζήτησε «συγγνώμη» από την Ιωάννα και την οικογένειά της.

«Είναι μια καλοστημένη απολογία που δεν έχει να προσφέρει τίποτα»

Αρχικά, ο κ. Λύτρας είπε: «Δεν νομίζω ότι πείθει κανέναν η κατηγορούμενη για τη συγγνώμη. Είναι ένα κείμενο που προφανώς το αποστήθισε και πήγε απλά να πει το ποίημα της στην ανακρίτρια. Στα βασικά ερωτήματα δεν απάντησε. Οι ουσιαστικές δύο ερωτήσεις που δέχτηκε από την ανακρίτρια ήταν από πού προμηθεύτηκε το υγρό, στην οποία δεν απάντησε, πράγμα που σημαίνει κατά τη γνώμη μου ότι υπάρχει συνεργός. Επίσης δεν απάντησε στο ζητούμενο, για ποιον λόγο το έκανε. Είναι μια καλοστημένη απολογία που δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Σαφέστατα και είναι δικαίωμά της να απολογηθεί. Ο χρόνος που επέλεξε να απολογηθεί και ο τρόπος είναι πράγματα που τα είπε με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά δεν είπε τίποτα. Τι να σχολιάσουμε, αν μία συγγνώμη μετά από μια τέτοια βλάβη μπορεί να θεωρηθεί μεταμέλεια;».

 «Η Ιωάννα εξοργίστηκε»

Στη συνέχεια, ο γνωστός ποινικολόγος συνέχισε λέγοντας: «Η Ιωάννα εξοργίστηκε. Τι ήταν αυτό; Διαψεύδεται η κατηγορουμένη από τα έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία για την ποσότητα του υγρού και τη ζημιά που πήγε να της κάνει. Τι να πούμε, αν ήταν μικρή ή μεγάλη η ποσότητα όταν έχουν λιώσει οι τοίχοι στο σημείο της επίθεσης, όταν το κορίτσι πραγματικά από τα χέρια της, το πρόσωπό της, το 98% του σώματός της είναι καμένο; Ή προσπαθεί να πείσει κάποιον ότι δεν ήξερε τι ζημιά το συγκεκριμένο υγρό; Από τη μία ξέρει να ψάξει τα πράγματα στο ίντερνετ, να βάλει πομπούς αλλά δεν ξέρει τι ζημιά κάνει το καυστικό υγρό; Πλέον και η κοινωνία μας έχει ξυπνήσει και τέτοιου είδους εξυπνάδες δεν τις ανέχεται».

Δείτε παρακάτω: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM