Λαζανάς για σχολεία: «Θα ανοίξουν 7 Σεπτεμβρίου, εκτός αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας»

Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, εκτός «αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κοροναϊού, Μάριος Λαζανάς.

Ο Μάριος Λαζανάς, μίλησε για την αυξητική τάση των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι αργά για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Αν τα μέτρα τηρηθούν από τους πολίτες «δεν θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων το φθινόπωρο», τόνισε, σε συνέντευξή του στη ΕΡΤ.

Παρότι παραδέχθηκε πως αντικρουόμενα στοιχεία που αφορούσαν την λήψη ορισμένων αποφάσεων, διευκρίνισε πως σε ορισμένες περιπτώσεις ελήφθησαν αποφάσεις βασισμένες σε διεθνή πρωτόκολλα.

Άνοιγμα σχολείων

Ερωτώμενος σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν για το καλό των παιδιών.

«Εφόσον ανοίξουν θα γίνει με τα πιο ασφαλή μέτρα για τα παιδιά, το προσωπικό και τις οικογένειές τους», είπε, ενώ όσον αφορά στην ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς είπε πως ορίστηκε στην «7η Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει».

Να σημειωθεί πως η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνεντεύξεις της έχει αναφερθεί στα δύο σενάρια σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων μετά το άνοιγμά τους.

Έκανε, συγκεκριμένα, λόγο για διενέργεια των μαθημάτων με όλους τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες – τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων όμως – ή συνέχιση της εκ περιτροπής διδασκαλίας όπως αυτή γινόταν μετά το άνοιγμα τους ύστερα από το lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM