Παγώνη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αποκλείει με πλήρη βεβαιότητα το ενδεχόμενο να γίνει άρση του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς ο αριθμός τόσο των κρουσμάτων όσο και των ασθενών σε ΜΕΘ παραμένει υψηλός.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη», δήλωσε κατηγορηματικά η Ματίνα Παγώνη. Και αιτιολόγησε αυτή της τη δήλωση εξηγώντας πως η άρση του lockdown τόσο σύντομα δεν είναι εφικτή γιατί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός. Υπογραμμίζοντας μάλιστα, πως σίγουρα ένα μέρος τους πρόκειται να διασωληνωθεί το επόμενο διάστημα

Έχουμε δρόμο μπροστά μας

Σύμφωνα με την ίδια, «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, και σίγουρα 10 ημέρες». Η κυρία Παγώνη διευκρίνισε πως για να είναι ασφαλής η άρση των περιοριστικών μέτρων, τα κρούσματα πρέπει να «πέσουν» στα 500, και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό.

Τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν το Γενάρη

Παράλληλα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, εξέφρασε την άποψη πως τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο, μετά από τις γιορτές δηλαδή. Και αυτό διότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μπορεί τα παιδιά να μην μεταδίδουν τον ιό, ωστόσο, το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Καθώς, εκείνοι θα κυκλοφορήσουν προκειμένου να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο. Και αυτό είναι κάτι το οποίο και πρέπει να αποφευχθεί.

Καταγράφεται μια μικρή και σταδιακή μείωση στα στατιστικά

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ημερών ‒και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα‒ υπάρχει μια μικρή και σταδιακή μείωση. Όπως είπε η ίδια, τη μείωση αυτή θα πρέπει να την παρακολουθήσουν οι επιστήμονες όλη την επόμενη εβδομάδα.

Για το άνοιγμα της αγοράς

Καταλήγοντας, η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να τηρηθούν αυστηρά μέτρα και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και αφότου προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αγοράς. Καθώς, μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM