Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Όχι» στις μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο στις γιορτές

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος σχετικά με τα νούμερα των ασθενών στα νοσοκομεία.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως, αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη μπορεί να φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πιο αναλυτικά, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή τα νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια ημέρα γενική εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και 3 κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα».

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;» αναρωτήθηκε.

«Όχι» μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι στις γιορτές 

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο στις γιορτές, σημειώνοντας ότι «ακόμη και ο επιτρεπόμενος αριθμός των εννέα ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος».

Μάλιστα, για να επισημάνει την τραγικότητα της κατάστασης, αναφέρθηκε σε ένα θλιβερό συμβάν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δηλώνοντας συγκεκριμένα: «Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών έπειτα από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών, είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα, διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση».

Τέλος, υπογράμμισε πως η συζήτηση για πιθανή άρση των μέτρων επιβάλλεται να ξεκινήσει Μάρτιο - Απρίλιο, ενώ δήλωσε πως οι εκκλησίες και τα σχολεία καλύτερα να μην ανοίξουν. «Τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM