Γεωργιάδης: Απαγορεύεται η δοκιμή έξω από τα καταστήματα, διαφορετικά άρση του click away

Έκκληση απευθύνει ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας που δείχνει μια γυναίκα να δοκιμάζει παπούτσια έξω από κατάστημα

Τελεσίγραφο σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες του click away στέλνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή φωτογραφία στην οποία διακρίνεται μια γυναίκα να δοκιμάζει παπούτσια έξω από κατάστημα, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Του Μάκη Θεοδώση

Τη φωτογραφία δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας στην περιγραφή: «Μια γυναίκα, αφού έχει αγοράσει παπούτσια, τα δοκιμάζει για να διαπιστώσει αν είναι αυτά που παρήγγειλε, παρά την αντίθετη επιθυμία του καταστηματάρχη».

Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προφανώς έπεσε στην αντίληψη του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος στην ανάρτησή του τόνισε ότι απαγορεύεται η δοκιμή των προϊόντων που αγοράζουν με τη μέθοδο του click away οι καταναλωτές, ενώ σημείωσε ότι οι έλεγχοι που θα γίνουν σήμερα θα το λαμβάνουν αυτό υπόψη τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος δήλωσε: «Δεν επιτρέπεται να δοκιμάζουμε ρούχα ή παπούτσια εκτός καταστήματος. Υπάρχει περιθώριο 14 ημερών να επιστραφεί. Αυτό συνέβαινε και πριν όταν παράγγελνες από το διαδίκτυο».

Το σύστημα click away έχει κάποια όρια

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα ο κ. Παπαθανάσης έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το click away, τις μετακινήσεις εν μέσω εορτών αλλά και το λιανεμπόριο.

Ο υπουργός τόνισε αρκετές φορές ότι το σύστημα δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη κινητικότητα και επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη δημόσια υγεία για να ανοίξουμε τα φυσικά καταστήματα».

«Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να κρατά κλειστή την οικονομία, αλλά δεν θέλουμε και κανείς να μπαίνει στις ΜΕΘ ή να πεθαίνει», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης και εξήγησε ότι η απόφαση για το click away στόχο έχει την αποσυμφόρηση της κατάστασης λόγω των αυξητικών τάσεων των κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM