Κικίλιας στη Βουλή: «Δεν είναι η στιγμή για αντιπαραθέσεις, αλλά ώρα μάχης»

Στην υγειονομική κρίση που διανύουμε και στο σχέδιο εμβολιασμού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή

«Θα κερδίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον πόλεμο, γιατί δεν γίνεται να χάσουμε», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Ο υπουργός κάλεσε όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, που θα είναι «η απαρχή για τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα, και αφορά όλους, και υπερβαίνει τα κόμματα».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην πρωτοφανή υγειονομική άσκηση του εμβολιασμού, αν και επισήμανε πως ο εμβολιασμός με βάση το Σύνταγμα δεν είναι υποχρεωτικός. «Ίσως έτσι να καταλάβουν οι συμπολίτες μας την αξία να εμβολιάζεται κανείς, πως ιστορικά, ανά τους αιώνες, ο εμβολιασμός βοήθησε να εξαλειφθούν σημαντικοί κίνδυνοι για τον άνθρωπο, και να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας. Αν και δεν είναι υποχρεωτικός, είναι αδήριτη ανάγκη να πείσουμε τους πάντες για τον ευεργετικό τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να οδηγήσει σε μια μερική επιστροφή στην κανονικότητα και σε κάποιους μήνες να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς και μετέχει στις συσκέψεις, ενώ το υπουργείο Υγείας μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν συντονιστεί και συνεργάζονται στενά, σε καθημερινή βάση.

Η τοποθέτησή του για το Ε.Σ.Υ.

Αναφερόμενος στα θέματα του Ε.Σ.Υ., ο υπουργός είπε ότι θα μπορούσε να απαντήσει σημείο προς σημείο στο τι παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ και πού βρίσκεται σήμερα. «Όμως δεν θα επιλέξω αυτόν τον δρόμο. Δεν είναι σήμερα η στιγμή γι’ αυτές τις αντιπαραθέσεις. Τώρα είναι ώρα μάχης. Είναι η ώρα που, σεβόμενοι τις απώλειες συνανθρώπων μας και την προσπάθεια όλης της υγειονομικής κοινότητας να αντιμετωπίσει έναν θανατηφόρο και αόρατο εχθρό, πρέπει να ενωθούμε για να κερδίσουμε την τελική μάχη αυτού του πολέμου. Και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας. Θα ενημερώνουμε συστηματικά το Κοινοβούλιο και την κοινωνία, όπως άλλωστε έχουμε κάνει όλη αυτή την περίοδο», κατέληξε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM