Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Φύσσα (exclusive pics)

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Τσίρου

Πριν από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε η ενοχή του Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ωστόσο ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στην αίθουσα.

Ένοχο έκρινε η πρόεδρος του δικαστηρίου τον Γιώργο Ρουπακιά για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν αναφορικά με τη δολοφονία Φύσσα.

Ειδικότερα, για τη δολοφονία Φύσσα το δικαστήριο πέρα από τον Γιώργο Ρουπακιά έκρινε ένοχους 15 ακόμη από τους 17 κατηγορούμενους.

Την ίδια ώρα, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας κρίθηκε και αυτό ένοχο για τη δολοφονία του Φύσσα. Όλοι ένοχοι και στο τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Οι Τσαλταμίκας και Σαντοριναίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κρίθηκαν αθώοι για τη δολοφονία Φύσσα λόγω αμφιβολιών, και κατηγορήθηκαν μονάχα για σωματική βλάβη.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, και ειδικότερα στην περιοχή γύρω από το εφετείο, ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής, η Αθήνα είναι κανονικό φρούριο με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς επί ποδός.

Ποια μέτρα έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία εφαρμόζονται από το πρωί της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, όπου και πραγματοποιείται η δίκη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Επίσης, πάνω από την περιοχή πετούν διαρκώς ελικόπτερο και drone της ΕΛΑΣ, τα οποία δίνουν την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Παράλληλα, αστυνομικοί βρίσκονται σε ταράτσες διπλανών κτηρίων και παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

Αυτή την ώρα έξω από το Εφετείο Αθηνών

«Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή»

Από νωρίς σήμερα το πρωί της Τετάρτης και με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή» συγκεντρώνονται μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πλήθος κόσμου, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ισχυρή η αστυνομική Παρουσία

Παράλληλα, ισχυρή είναι από νωρίς η αστυνομική παρουσία καθώς κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο. Ενώ έχουν κλείσει περιμετρικά την περιοχή του Εφετείου. Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν «σηκώσει» και ελικόπτερα για καλύτερο έλεγχο της περιοχής.

Στο Εφετείο και η Μάγδα Φύσσα

Στο Εφετείο έφτασε και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία είναι κορυφαίο πρόσωπο και στη σημερινή διαδικασία. Να σημειωθεί, πως η Μάγδα Φύσσα κατέφτασε στο Εφετείο, φορώντας μια μάσκα με το όνομα του ράπερ γιου της «Killah P». Στο λαιμό της μια χρυσή αλυσίδα με το όνομα «Παύλος».

Σταδιακά εισέρχονται στο χώρο δικηγόροι, δημοσιογράφοι και κοινό που πρόκειται να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε και τα βίντεο που ακολουθούν:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα