Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η καθοριστική απόφαση για τα ελαφρυντικά

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την ετυμηγορία για την ενοχή των μελών της.

Μετά την ετυμηγορία για την ενοχή των μελών της Χρυσής Αυγής, το δικαστήριο συνεδριάζει σήμερα το πρωί προκειμένου να παρθεί η καθοριστική απόφαση για τα ελαφρυντικά και τοις ποινές των κατηγορουμένων.

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη πρόκειται να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της διάσκεψης του δικαστηρίου, αναφορικά με τα ελαφρυντικά.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί όταν, εκτός απροόπτου, η κ. Λεπενιώτη θα αναγνώσει την κρίση του δικαστηρίου για το αν συντρέχουν λόγοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων.

Με τη γνωστοποίηση από το δικαστήριο της απόφασης για τα ελαφρυντικά, θα γίνει και αντιληπτό το πλαίσιο των ποινών που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους.

Το δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά

Το δικαστήριο δύναται να μην αναγνωρίσει ελαφρυντικά αν κρίνει ότι η προσωπικότητα, τα εγκλήματα και η μορφή της δράσης των καταδικασθέντων αποτελούν στοιχεία επικινδυνότητας.

Αναφορικά με τις ποινές

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέως για τις ποινές και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Να υπενθυμίσουμε πως το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα.

Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της.

Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων, αλλά επίθεση σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM