Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Είμαστε πολύ κοντά στο lockdown»

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στα Ιωάννινα, με το σύστημα υγείας της πόλης να δείχνει «κόκκινο». Μάλιστα, ο δήμαρχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικό lockdown.

Η κατάσταση στα Ιωάννινα φαίνεται πως ξεφεύγει με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση. Τα νοσοκομεία της περιοχής «ασφυκτιούν», καθώς το 90% των νοσηλευτικών μονάδων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού είναι κατειλημμένο.

«Είμαστε πολύ κοντά στο lockdown»

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε: «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας».

Ο ίδιος εξήγησε πως μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 250 ενεργά κρούσματα. Ενώ τόνισε πως το χειρότερο είναι η συνεχιζόμενη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων.

Το 90% των νοσηλευτικών μονάδων για COVID-19 είναι κατειλημμένο

Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ σημείωσε πως ενεργοποιήθηκε και η 3η μονάδα κοροναϊού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και πως οι τρεις μονάδες έχουν μεγάλη πληρότητα της τάξης του 90%, ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και 4η μονάδα.

«Υπήρξε χαλάρωση»

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος σημείωσε πως υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα μέχρι τον δεκαπενταύγουστο. Ωστόσο, από εκεί και έπειτα υπήρξε χαλάρωση, η οποία έφερε τα σημερινά δεδομένα.

Αναφορικά για τους λόγους έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή, σημείωσε πως, μεταξύ άλλων, οφείλεται στον συνωστισμό νέων σε πλατείες και πάρκα δίχως μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM