Εξαδάκτυλος: Ο εμβολιαστικός σχεδιασμός πρέπει να αναθεωρηθεί

O  πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε πως ο εμβολιαστικός σχεδιασμός ενάντια στον κορονοϊό, επιβάλλεται να αναθεωρηθεί.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ανέφερε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, οι εντατικές είναι γεμάτες όπως και οι θάλαμοι νοσηλείας, ο αριθμός των ατόμων που χάνονται καθημερινά ισοδυναμούν με άτομα που χάνονται σε πτώση αεροσκάφους. Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως ο εμβολιαστικός σχεδιασμός είναι αποθαρρυντικός.

«To επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ κρίσιμο. Οι εμβολιασμοί θα πάνε πιο πίσω γιατί η προμήθεια θα είναι μικρότερη η αρχική των εμβολίων από εκείνη που προβλεπόταν. Θα πρέπει να περιορίσουμε την πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ο εμβολιαστικός σχεδιασμός θα πρέπει να υποβληθεί σε αναθεώρηση, καθώς δεν φαίνεται ενθαρρυντικός προς τους πολίτες. Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα πως «η εμβολιαστική πολιτική δεν θα μας βοηθήσει, είναι λάθος. Η διαδικασία εμβολιασμού είναι περίπλοκη και αποθαρρυντική για τους πολίτες. Απρόσωπη και ραντεβού στα τυφλά μέσω μιας πλατφόρμας ή μέσω του ΚΕΠ»

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε: 

«Καλό είναι να υποβληθούν ερωτήσεις πριν φτάσει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο και ανάλογα με τις απαντήσεις του θα εξαρτηθεί αν πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία εμβολιασμού ή όχι. Πριν εμβολιαστεί ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Είναι ένα εμβόλιο που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να φέρει κάποια μικρά προβλήματα. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν για να μπορέσουν να αναζητήσουν την αντίστοιχη βοήθεια.

Αυτές οι ερωτήσεις καλό είναι να υποβληθούν πριν φτάσει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο γιατί δεν είναι ωραίο από το εμβολιαστικό κέντρο να φύγει κάποιος άπραγος για κάτι που δεν τον ενδιαφέρει ή για κάτι που του διαφεύγει και να μην πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός. Για τον λόγο αυτό είναι καλύτερο αυτές οι ερωτήσεις να γίνονται όταν κάποιος κλείνει το ραντεβού του.

Είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία. Εάν εμβολιαστούν λιγότεροι επειδή αποθαρρύνονται από τη διαδικασία το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υποδεέστερο από αυτό που περιμένουμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM