Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι ξένοι εκτελεστές και οι Έλληνες ηθικοί αυτουργοί

σημείο εκτέλεσης Καραϊβάζ στον Άλιμο
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ του News2U με την αποκάλυψη της εκτίμησης αστυνομικών πηγών ότι Βαλκάνιοι εκτελεστές διεκπεραίωσαν  άνωθεν εντολή, κάποιου που ήθελε να κλείσει το στόμα του Γιώργου Καραϊβάζ, δεν άργησε παρά λίγη ώρα.  

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδίκησης, αλλά ενδεχομένως  οι δολοφόνοι ήθελαν να του  κλείσουν το στόμα»

O γνωστός συνδικαλιστής της αστυνομίας Γιώργος Καλιακμάνης, οποίος μιλώντας στο αδελφό kedenews.gr και στον συνάδελφο Κώστα Παππά, διατύπωσε την άποψη ότι, δεν υπάρχει ζήτημα εκδίκησης, αλλά ενδεχομένως  οι δολοφόνοι ήθελαν να κλείσουν το στόμα, του καλού συναδέλφου ενόψει συντριπτικών αποκαλύψεων.

Αστυνομικές πηγές εκφράζουν, επιπροσθέτως το φόβο πως «κάποιοι από πολύ ψηλά ή με τεράστια συμφέροντα στο βρωμερό σκοτάδι του υπόκοσμου θα επιδιώξουν να μπλοκάρουν την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ σταματώντας στη σύλληψη των φυσικών αυτουργών».

«Οι επαγγελματίες εκτελεστές δεν είναι εύκολο να δώσουν τους άνωθεν εντολοδότες»

Και εξηγούν ότι «οι επαγγελματίες εκτελεστές δεν είναι εύκολο να δώσουν τους άνωθεν εντολοδότες και τούτο γιατί νιώθοντας αναλώσιμοι προτιμούν μια, έστω και πολυετή κάθειρξη παρά να έχουν την τύχη του άτυχου Γιώργου Καραϊβάζ. Οπότε είναι πολύ πιθανό κάποια, ενδεχομένως ηχηρά, ονόματα να παραμείνουν επ’ αόριστον, στο απυρόβλητο». 

σημείο εκτέλεσης Καραϊβάζ και αστυνομία
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο ερώτημα «γιατί Βαλκάνιοι;», η απάντηση έρχεται από λίγο παλιότερα 

Μετά την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, στις αρχές του 2018, αστυνομική πηγή μοιράστηκε με τον γράφοντα τον προβληματισμό ότι «δεν θα ήταν καλό σενάριο να πάρει το πηδάλιο της εγχώριας μαφίας ή του υπόκοσμου των επαγγελματιών εκτελεστών, η Βουλγάρικη, η Αλβανική ή η Γεωργιανή μαφία».

Εκεί, οι κώδικες είναι εντελώς διαφορετικοί, οι «ηθικοί φραγμοί» – όσο δόκιμη μπορεί να είναι σε αυτήν την περίπτωση η επίκληση «ηθικών φραγμών» – είναι σχεδόν ανύπαρκτη και η αξία της ανθρώπινης ζωής περίπου «άγνωστη λέξη».

«Έλληνες εκτελεστές θα έβαζαν πολύ πιο δύσκολα στο στόχαστρο έναν Έλληνα δημοσιογράφο»

Μια έγκυρη, όσο κι έμπειρη αστυνομική πηγή μας λέει σήμερα ότι «για λόγους που δεν είναι της παρούσης, εκτιμώ ότι Έλληνες εκτελεστές θα έβαζαν πολύ πιο δύσκολα στο στόχαστρο έναν Έλληνα δημοσιογράφο».

Όλο αυτό το «κολάζ του αίματος» μένει να φωτιστεί με όρους αλήθειας – αν αυτό γίνει εφικτό μετά την ολοκλήρωση (;) των ερευνών, οι οποίες σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, θα πάρουν αρκετό χρόνο αν επεκταθούν πέραν των φυσικών αυτουργών. Οι απαντήσεις στα αιματηρά ερωτήματα, άλλωστε, μάλλον βρίσκονται αλλού…  

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα