Βέλγιο: Κανονικά οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson για την ώρα

εμβόλιο Johnson & Johnson
(Πηγή: Twitter)

Οι πρώτες 36.000 δόσεις της Johnson & Johnson παραδόθηκαν στο Βέλγιο εχθές (Δευτέρα 12/4) και οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το rtl. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», σημείωσε ο Γκούντρον Μπράιτ, εκπρόσωπος της ομάδας εργασίας για τον εμβολιασμό επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε λάβει κάποια ένδειξη με βάση την οποία να πρέπει να σταματήσουμε τον εμβολιασμό».

Και αυτό συμβαίνει την ώρα. όπου οι νέες πληροφορίες που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναφέρουν πως δεν προβλέπεται προς το παρόν αλλαγή στον προγραμματισμό. 

Οι ΗΠΑ διακόπτουν τη χρήση του  εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω περιστατικών θρόμβωσης

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων εξετάζει την αναστολή χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson έπειτα από έξι περιστατικά θρομβώσεων. Πρόκειται για έξι γυναίκες μεταξύ 18 - 48 ετών σε 7 εκατ. εμβολιασμούς στη χώρα, αναφέρουν οι «New York Times», επικαλούμενοι αξιωματούχους που ενημερώθηκαν γι' αυτή την απόφαση. 

Πιο συγκεκριμένα, οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας θα κάνουν σήμερα έκκληση για την άμεση αναστολή της χρήσης του μονοδοσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson έπειτα από την εμφάνιση σε εμβολιασθείσες μιας σπάνιας διαταραχής που περιλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων αίματος μέσα σε δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό τους. Και οι έξι περιπτώσεις αφορούν γυναίκες, ηλικίας 18 έως 48 ετών. Μια γυναίκα πέθανε, ενώ μια δεύτερη στη Νεμπράσκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα