Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους δολοφόνους του

Αστυνομία Καραιβάζ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο του Open φαίνεται η μηχανή με τους δύο δράστες να περνά την οδό Μεγίστης, τρία λεπτά αφότου είχαν σκοτώσει τον δημοσιογράφο.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται πως ο εκτελεστής και συνοδηγός κρατούσε ακόμα το όπλο στα χέρια του! Ενδεχομένως ο δράστης να ήταν σε ετοιμότητα έτσι ώστε, αν χρειαζόταν, να το ξαναχρησιμοποιούσε, πιθανότατα ίσως είχε αλλάξει και γεμιστήρα, καθώς είχε πυροβολήσει δεκατρείς φορές και είχε αδειάσει το όπλο. Επίσης, φαίνεται πως δεν ήθελε να χάσει καθόλου χρόνο μετά τους πυροβολισμούς και ανέβηκε στο μηχανάκι. Ακόμη, ο οδηγός φαίνεται ότι ήταν πάρα πολύ εξοικειωμένος με τον συγκεκριμένο τύπο μοτοσικλέτας, καθώς με μεγάλη ταχύτητα, σε μόλις ένα λεπτό, έφτασαν στο σημείο μετά τη δολοφονία.

Πάνω από 100 βίντεο έχουν εντοπιστεί

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει καταφέρει να εντοπίσει πάνω από 100 βίντεο και να έχει χαρτογραφήσει ακριβώς τη διαδρομή της διαφυγής των δύο εκτελεστών από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Όπως αναφέρει η Μίνα Καραμήτρου, οι Αρχές έχουν επίσης στα χέρια τους 22 καταθέσεις και πλούσιο υλικό από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως και από τις επαφές του. Σε αυτές τις επαφές υπάρχουν ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που θα κληθούν το επόμενο διάστημα για να συζητήσουν αρχικά με τους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και αμέσως μετά οι αστυνομικοί θα διαπιστώσουν αν πρέπει να τους ξανακαλέσουν.

Το συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής είναι από την οδό Μεγίστης 77, ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου, στο παρκάκι όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης. Μέσα σε ένα λεπτό, οι δολοφόνοι είχαν καταφέρει να διανύσουν ενάμισι χιλιόμετρο. Είχαν αναπτύξει μάλιστα και αρκετά μεγάλη ταχύτητα και ήταν 800 μέτρα μακριά από την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου φαίνεται ότι κατέληξαν και από εκεί διέφυγαν προς άγνωστη μέχρι αυτή την ώρα κατεύθυνση.

Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πού έχει οδηγηθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύμφωνα με το Mega, φαίνεται να έχουν μια εικόνα από πού μπορεί να προέρχεται και η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου, όπως έχουν βεβαίως και εικόνα από πού προέρχονται και τα προηγούμενα περίπου 60 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί την τελευταία εικοσαετία.

Όμως, και σε αυτή την περίπτωση θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν αρκεί. Πρέπει να τεκμηριώσουν με συγκεκριμένα στοιχεία, από τον τόπο του εγκλήματος, από την έρευνα που γίνεται πόρτα πόρτα, κάμερα κάμερα στους δρόμους της Αθήνας, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εκεί είχαν κολλήσει και οι προηγούμενες έρευνες προκειμένου να τεκμηριωθεί η εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων. Η Αστυνομία φαίνεται να έχει καταλήξει στον χώρο, την ομάδα και έχει υποψίες ακόμη και για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επίθεση, χρειάζονται όμως τα στοιχεία που θα «δέσουν» την υπόθεση.

Οι αναλύσεις κλήσεων ή η ανάσυρση στοιχείων από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ είναι κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μέλλον. Το ζήτημα είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας, δηλαδή να προλάβουν τον χρόνο –περίπου 15 μέρες– να δουν το πλήρες δρομολόγιο των δραστών: πώς έφτασαν, πώς έφυγαν, προς τα πού κατευθύνθηκαν, πού μπορεί να σταμάτησαν και πού μπορεί να συνεννοήθηκαν μεταξύ τους. Όσον αφορά τις κλήσεις κινητών τηλεφώνων, μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιούν επιχειρησιακά κινητά μιας χρήσης.

δολοφόνοι Καραϊβάζ
© kriti360.gr

Ποιοι και γιατί τον ήθελαν νεκρό

Ο εκλιπών τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για την περιβόητη υπόθεση της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), για ένα σύστημα διαπλοκής εν αποστρατεία και εν ενεργεία αστυνομικών με τη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας», στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν ο επίσης δολοφονημένος Δ.Μ. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα του για την εν λόγω υπόθεση και θα κατέθετε εκ νέου. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που εκτέλεσαν τον άτυχο δημοσιογράφο μπορεί να γνώριζαν ότι θα δώσει νέα κατάθεση και να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα.

Ο εκλιπών είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις, διότι σε μια έρευνα που είχε κάνει η ΕΥΠ πριν από πέντε χρόνια, και η οποία ουσιαστικά έλαβε μια απτή δικαστική μορφή το περασμένο καλοκαίρι, αναφερόταν το όνομά του και είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις, με τον ίδιο να αρνείται κάθε κατηγορία.