Χάρης Τζωρτζάκης: «Όχι στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια»

Τζωρτζάκης Χάρης
Facebook

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις τον τελευταίο καιρό με την αλλαγή του νόμου που αφορά τα χωρισμένα ζευγάρια και την επιμέλεια των παιδιών που αποκτήθηκαν εντός του γάμου. Το θέμα έχει διχάσει γονείς και ειδικούς καθώς η ανατροφή και η γενικότερη επιμέλεια ενός παιδιού δεν είναι απλό ζήτημα. Στην Ελλάδα τα όρια τόσο του νόμου, όσο και της διεκδίκησης από μέρους των γονιών είναι πολύ λεπτά καθώς μας διέπει ακόμα ένας οπισθοδρομικός και άδικος τρόπος σκέψης που θέλει τις μάνες καλύτερες στο μεγάλωμα των παιδιών. Ωστόσο, η συνεπιμέλεια για αρκετούς αποτελεί παγίδα ψυχής για τα χωρισμένα ζευγάρια αλλά και τα παιδιά. 

Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, εκφράζει τον προβληματισμό του και τονίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι μπαμπάδες που ζητούν την επιμέλεια των παιδιών τους στην Ελλάδα, δεν είναι και τόσο αδικημένοι όσο νομίζουμε. 

Δείτε την ανάρτηση:

Χάρης Τζωρτζάκης ανάρτηση
Facebook

Ο ηθοποιός, στα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης, παρέθεσε μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα οικογενειακού δικαίου γνωστού δικηγορικού γραφείου. Μεταξύ άλλων στην έρευνα αναφέρεται: «Με ατυχείς και εσκεμμένα προσβλητικές εκφράσεις, το νέο Νομοσχέδιο, κουνά υπόγεια και υποτιμητικά το δάκτυλο στην Ελληνίδα μητέρα, που χωρίς τις ανάλογες παροχές άλλων προηγμένων κρατών, έχει δώσει και δίνει το μέγιστο αγώνα για τα παιδιά της, ενάντια σε νοοτροπίες και δυσκολίες που η μέση Ευρωπαία δεν μπορεί να διανοηθεί. Προσπαθεί να μην αναφέρει το σύνδρομο γονεϊκής αποξένωσης (PAS), αλλά το διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές στις περισσότερες διατάξεις. Οι εκφράσεις, που χρησιμοποιούνται στοχευμένα, είναι συνήθως διατυπωμένες με αρνητικό πρόσημο, έτσι ώστε να δίνεται η εντύπωση της ανάγκης σωφρονισμού της, ως γονέα, που κατά κύριο λόγο έχει την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων και όχι άδικα βέβαια και αυθαίρετα. Καταλήγουν δε, οι περισσότερες υποθέσεις, στην ανάθεση της επιμελείας στη μητέρα συνήθως, όχι γιατί υπάρχει προκατάληψη για το φύλο του γονέα, αλλά γιατί τα πραγματικά περιστατικά το απαιτούν». 

Ποιος είναι ο Χάρης Τζωρτζάκης

Τζωρτζάκης box
Facebook

Ο Χάρης Τζωρτζάκης γεννήθηκε στον Πειραιά και αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, το 2010. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Με λένε Έμμα (2018), Βασιλιάς Ληρ (2015), Κρίμα που είναι πόρνη (2015), Το έγκλημα και η τιμωρία (2015).Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Luna Bar (2016). Τελευταία του δουλειά στην τηλεόραση ήταν στη σειρά Αν Ήμουν Πλούσιος (2019).

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα