Βασιλακόπουλος - Πάσχα: Αν μείνουμε στις μεγάλες πόλεις, θα αυξηθούν τα κρούσματα

Άτομα στο Μοναστηράκι
(EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να εξεταστεί αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις μέσα στο Πάσχα, ενώ στο «τραπέζι» των ειδικών είναι και το άνοιγμα της εστίασης, μετά τις εικόνες συνωστισμού που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

«Αν μείνουμε στην Αθήνα, και τις άλλες μεγάλες πόλεις και δεν πάμε στα χωριά μας το Πάσχα τα κρούσματα θα αυξηθούν, κανείς δε θα μείνει στο δικό του σπίτι, αντί για αυτό θα βρεθούμε παρέες, συγγενείς, φίλοι μέσα στα διαμερίσματα αντί στα χωριά σε εξωτερικούς χώρους να γιορτάζουμε τις χρονιάρες μέρες» προειδοποίησε ο καθηγητής, εξηγώντας πως το σημερινό μείγμα μέτρων πλέον δεν λειτουργεί. Πρότεινε δε, να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με self tests και να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους.

«Αν κάνουμε συμφωνία ειλικρίνειας πολιτών – κυβέρνησης να γίνει self test Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη από τον καθένα μας, και όσοι είναι θετικοί είναι ειλικρινείς δεν φύγουν, τότε η κοινωνία θα αραιώσει και η μετάδοση θα μειωθεί» τόνισε.

Έλεγχος στις μετακινήσεις στα διόδια
(EUROKINISSI)

«Να αλλάξουμε το μείγμα των μέτρων»

«Όταν οι ανθρώπινες επαφές δεν μειώνονται πρέπει καταλάβουμε το μήνυμα, να αλλάξουμε λίγο μείγμα μέτρων. Ό,τι ήταν αποτελεσματικό πιο παλιά δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό τώρα. Είναι αδιέξοδο αν πάει η Αστυνομία να διαλύσει αυτά τα κορονοπάρτι σε ένα απ’ όλα, σε ένα, να υπάρξει αντίδραση από τους νεαρούς θα προκληθούν επεισόδια, την επόμενη μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις κατά των επεισοδίων και το υγειονομικό αποτέλεσμα θα χαθεί από τις διαδηλώσεις της επόμενης μέρας. Θα έχουμε αδιέξοδο» επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

 «Επειδή οι εμβολιασμένοι έχουν ελάχιστο κίνδυνο να νοσήσουν και ακόμα μικρότερο να μεταδώσουν τη νόσο, πολλώ δε μάλλον αν βάλουν τη μάσκα, αυτός ο κίνδυνος γίνεται κατ’ ουσίαν μηδενικός, θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα όπως επίσης και όσοι έχουν αναρρώσει από τον ιό με επίσημη διάγνωση, το ποσοστό επαναμολύνσης και αναμετάδοσης είναι πολύ μικρό. Αυτές οι κατηγορίες θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας για την ισχύ των μέτρων, όσον αφορά τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα