Μπαλάσκας για κορονοπάρτι: «Είμαστε δεμένοι από τον λαιμό»

Σταύρος Μπαλάσκας
© ANT1

O συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τα όσα συμβαίνουν με την Αστυνομία, με αφορμή τα κορονοπάρτι των τελευταίων ημερών σε πλατείες της Αθήνας, όπως στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, στο Μοναστηράκι, στη Βεάκη στο Περιστέρι κ.ο.κ.

Στα κορονοπάρτι υπάρχουν απλοί πολίτες, μπαχαλάκηδες και ακραίοι

Ειδικότερα, ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος, η νεολαία, δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Όταν μέσα στην πλατεία που υπάρχει συνωστισμός και έχει μετατραπεί σε κλαμπ υπάρχουν παιδιά 12χρονα, 14χρονα, μπαχαλάκηδες, ζευγάρια, ακόμη και κάτοικοι, τι μπορεί να κάνει η Αστυνομία; Είμαστε δεμένοι από τον λαιμό».

Στη συνέχεια εξήγησε πως οι πλατείες είναι πολλές και δεν είναι δυνατόν να αστυνομευτούν όλες με τον ίδιο τρόπο. «Το Παγκράτι έχει 12 πλατείες. Ξέρετε πόσες πλατείες, εν δυνάμει κλαμπ, υπάρχουν και μπορούν να μετατραπούν μέσα σε λίγες ώρες από τους επιτήδειους που βγάζουν χρήματα;» είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπου υπήρχε συνωστισμός, η Αστυνομία απέφυγε τις συστάσεις

Τέλος, όσον αφορά τα παράπονα πολιτών ότι την ώρα που στα κορονοπάρτι μαζεύονται χιλιάδες άνθρωποι, σε άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις κόβονται πρόστιμα από αστυνομικούς, ο κ. Μπαλάσκας αποσαφήνισε πως οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα