Ψαλτοπούλου: Η εστίαση πρέπει να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους

Τραπεζοκαθίσματα κλειστού καταστήματος
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

H παθολόγος - καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό  Θέμα 104,6, με αφορμή την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αλλά κυρίως τα διάφορα κορονοπάρτι των τελευταίων ημερών, τόνισε πως μπορεί αυτά να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο, όπου υπάρχει συνωστισμός και παράλληλα δεν τηρούνται τα μέτρα με τις μάσκες, αυξάνεται η πιθανότητα υπερμετάδοσης. Επιπλέον, ανέφερε πως φαίνεται να υπάρχει αυξητική τάση στα λύματα, ειδικά στην Αττική.

κέντρο Αθήνας
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

«Έχουμε σπάσει κάποια αρνητικά ρεκόρ που πρέπει να μας ενεργοποιήσουν»

Αμέσως μετά, είπε η κ. Ψαλτοπούλου: «Η εικόνα που έχουμε ακόμα και τώρα είναι μεικτή προς αρνητική, γιατί δεν έχουμε μπορέσει να κάμψουμε τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων, οι οποίοι επιφέρουν μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας, και το Σύστημα Υγείας που έχουμε δεν μπορεί να καλύψει από ένα σημείο και πέρα με τον σωστό τρόπο όλα αυτά τα κρούσματα και τις αθρόες εισαγωγές».

«Έχουμε σπάσει κάποια αρνητικά ρεκόρ που πρέπει να μας ενεργοποιήσουν» συμπλήρωσε η καθηγήτρια, κρούοντας με αυτόν τον τρόπο, ίσως, το καμπανάκι του κινδύνου αναφορικά με την ξέφρενη πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα λύματα, ειδικά στην Αττική

Επίσης, σύμφωνα με την κ. Ψαλτοπούλου, ένα αρνητικό στοιχείο είναι ότι τα λύματα, ειδικά στην Αττική, ενώ πήγαν να πέσουν πριν από δέκα ημέρες, έχουν αυξητική τάση. Τέλος, η καθηγήτρια συνέστησε υπομονή, ενώ αναφορικά με την εστίαση είπε ότι πρέπει να γίνει μονάχα σε εξωτερικούς χώρους, όταν το επιτρέψει και ο καιρός.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα