Ρόδος: Έφυγαν οι Ολλανδοί - Άφησαν ένα πανό στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου

Ξενοδοχείο Ρόδος
Πηγή: rodiaki.gr

Για το ταξίδι της επιστροφής στη χώρα τους ετοιμάζονται οι 189 Ολλανδοί τουρίστες, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διακοπές που έκαναν για περίπου μία εβδομάδα στο νησί της Ρόδου, υπό καθεστώς πανδημίας, στο πλαίσιο του γνωστού πλέον σε όλη την Ευρώπη πιλοτικού προγράμματος.

Χθες, Κυριακή, ήταν η τελευταία μέρα παραμονής τους στη Ρόδο, καθώς σήμερα το μεσημέρι αναχωρούν για την πατρίδα τους, απόλυτα ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι για τη φιλοξενία τους. Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας Σάββας Καμπούρης, ως υπεύθυνος του πρακτορείου Travel Exchange που πήγε τους Ολλανδούς στη Ρόδο, «όλοι τους έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Μάλιστα, πήγαν όλα καλά και δεν είχαμε κανένα παράπονο, ούτε από τους διοργανωτές ούτε και από τους τουρίστες». Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε, περιμένει και εκείνος με αγωνία την αποτύπωση των εντυπώσεων και τα αποτελέσματα του προγράμματος, που θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Ξενοδοχείο Ρόδος
Πηγή: rodiaki.gr

Αναφορικά με τη φιλοξενία των τουριστών από την Ολλανδία στη Ρόδο, και με αφορμή την ανάρτηση ενός πανό σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου και έμειναν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, το μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Χατζής, σε σχόλιό του αναφέρει τα εξής: «Μια εικόνα απέραντης συγκίνησης. Η Ρόδος φιλοξενεί σε πιλοτικό πρόγραμμα 189 Ολλανδούς, οι οποίοι μένουν σε καραντίνα καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών τους. Σχεδόν 30.000 άτομα έκαναν αίτηση για να πληρώσουν 399 ευρώ και να συμμετάσχουν. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Η εικόνα αυτή γεμίζει ελπίδα και υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες, όλους τους ξενοδόχους... Το τέλος είναι κοντά, ο τουρισμός θα ανακάμψει. Πραγματικά, μπράβο στους εμπλεκομένους…».

Σύμφωνα με στοιχεία της «Ροδιακής», οι Ολλανδοί ήταν διαφόρων ηλικιών και πριν επισκεφθούν το νησί, είχαν ήδη κάνει μοριακό τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα. Πριν φύγουν από τη Ρόδο, θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν, θα κάνουν ξανά ένα rapid test.

Πηγή: rodiaki.gr