Γώγος: «Μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται για κορονοϊό έχουν εμβολιαστεί»

Γώγος
POOL EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αναφορικά με το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού καθώς και για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μίλησε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, τόνισε πως «μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται για κορονοϊό έχουν εμβολιαστεί».

Χαράλαμπος Γώγος
EUROKINISSI

Δεν υπάρχει βέβαιο χρονικό πλαίσιο για την καταστροφή του κορονοϊού

Ειδικότερα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος χαρακτήρισε «δύσκολο» το να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να «καταστραφεί ο κορονοϊός».

«Πάρα πολλές φορές στη συγκεκριμένη πανδημία οι προβλέψεις δεν έπεσαν μέσα»

Στη συνέχεια, ο καθηγητής δήλωσε πως «πάρα πολλές φορές στη συγκεκριμένη πανδημία οι προβλέψεις δεν έπεσαν μέσα» και υπογράμμισε πως ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς έχουμε δύο πάρα πολύ ισχυρά όπλα, το εμβόλιο και τα δεδομένα τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλα μέρη του κόσμου τού τι συμβαίνει όταν εμβολιαζόμαστε.

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν»

Αμέσως μετά, ο κ. Γώγος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» τόνισε πως θα περίμενε οι ηλικιωμένοι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί να είναι περισσότεροι.

Και συνέχισε λέγοντας: «Πραγματικά κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν. Είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός». Και συμπλήρωσε πως επίσης καλό δεδομένο είναι πλέον και η ευκολία του testing.

Τέλος, ο καθηγητής σημείωσε πως είναι βέβαιο ότι όσοι εμβολιάστηκαν ήδη θα εμβολιαστούν ξανά, ωστόσο, όπως ανέφερε ο ίδιος, ακόμα παραμένει άγνωστο το πότε.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα