Σισμανόγλειο - καταγγελία: Πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω αδιαφορίας

Σισμανόγλειο Κομοτηνής

Στη διάθεση του News2u.gr η καταγγελία της Θεοδοσίας Θεοδοσάκη, της κόρης του Θοδωρή Θεοδοσάκη ο οποίος χαροπαλεύει με πολυοργανική ανεπάρκεια και κορονοϊό. Η οικογένεια καταγγέλλει εγκληματικές ελλείψεις οι οποίες οδήγησαν στη διασωλήνωση έναν 67χρονο άνδρα που μπήκε στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει εγκεφαλικό επεισόδιο. Κι ενώ αρχικά η νοσηλεία του πήγαινε καλά, λίγες μέρες αργότερα η κατάσταση τη υγείας του επιδεινώθηκε έντονα σε σημείο να ενημερώνουν την οικογένεια ότι ο άνθρωπός τους ίσως να μην τα καταφέρει. 

  • Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, φαίνεται πως ευθύνεται για την διασωλήνωση του Θεόδωρου Θεοδοσάκη
  • Τα λάθη του προσωπικού και οι παράξενες ενέργειες τις διοίκησης
  • Πως ο άτυχος άνδρας βρίσκεται στην εντατική πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ εισήχθη στο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο που γρήγορα ξεπέρασε
  • Πως γίνεται να κόλλησε covid σε ένα προστατευμένο περιβάλλον
  • Τα κακώς κείμενα του Νοσοκομείου Κομοτηνής

 

Θεοδοσία Θεοδοσίου
Η Θεοδοσία, κόρη του θανόντος

Η εισαγωγή στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής

«Ο πατέρας μου μπήκε στο νοσοκομείο της Κομοτηνής στις 9 Απριλίου με ισχαιμικό επεισόδιο όπου νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας. Του έγινε κανονικά μοριακό τεστ και ήταν αρνητικός». Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο δεν είναι αναφοράς για ασθενείς με covid.

«Ο πατέρας μου νοσηλευόταν εκεί για μία εβδομάδα και είχε πλήρη διαύγεια. Περιμέναμε να κάνει τη θεραπεία που έπρεπε με αντιπηκτικά και να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης όπως και είθισται. Αντ΄ αυτού, την Κυριακή 18/4 άρχισε να του ανεβαίνει πυρετός και έπαθε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Πλέον δεν μπορούσα να τον συνοδεύω οπότε μιλούσαμε μια φορά τη μέρα με την εντατική για να μαθαίνουμε νέα του», εξιστορεί η Θεοδοσία.

Το θετικό τεστ κορονοϊού

Στις 25 του μήνα, κάλεσαν από το νοσοκομείο την Θεοδοσία για να την ενημερώσουν ότι ο πατέρας της βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Της είπαν να σπεύσει στο νοσοκομείο ώστε να της γίνει τεστ καθώς εκείνη τον συνόδευε πριν μπει στην εντατική. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τη Θεοδοσία, το προσωπικό του νοσοκομείου την παρότρυνε πολλές φορές να φύγει και να προσλάβουν αποκλειστική νοσοκόμα όσο ακόμα βρισκόταν σε απλό θάλαμο ο πατέρας της κάτι που εκείνη αρνήθηκε καθώς έκανε τακτικά τεστ και ήταν προσεκτική.

«Όταν τους ρώτησα γιατί είναι τόσο σημαντικό να προσλάβω αποκλειστική μου απάντησαν: Έτσι!» λέει η Θεοδοσία. «Έχω στη διάθεσή μου δεκάδες τεστ, μοριακά και ράπιντ όπου δείχνουν ότι δεν αρρώστησα ποτέ με κορονοϊό, άρα δεν τον κόλλησα εγώ!».

 Φαίνεται πως το νοσοκομείο ή μάλλον οι εργαζόμενοί του προσπαθούσαν να διώξουν την κοπέλα από αυτό για να μην δει τα τέρατα που θα διαβάσετε παρακάτω.

Τα κακώς κείμενα της νοσηλείας και τα τέρατα που έκανε το προσωπικό

  1. Η πολυοργανική ανεπάρκεια, σύμφωνα με τους γιατρούς του Σισμανόγλειου, οφείλεται στο εγκεφαλικό. Ωστόσο, όσο ο πατέρας της κοπέλας νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο, είχε καθετήρα ο οποίος είχε βουλώσει για μέρες χωρίς να το τσεκάρει κανείς ή να φροντίσει για την αποκατάστασή του.
  2. Την δεύτερη μέρα νοσηλείας του Θεόδωρου στον απλό θάλαμο, εισήχθη στο ίδιο δωμάτιο σε διπλανό κρεβάτι ένας ναρκομανής ο οποίος χρειάστηκε να κάνει μεταξύ άλλων πλύση στομάχου. Την ίδια μέρα ζήτησαν από τη Θεοδοσία να βγει στο μπαλκόνι ώστε να μπορέσει ο ναρκομανής ασθενής «να κάνει τσιγάρο να ξεχαρμανιάσει από τα σύνδρομα στέρησης», πράγμα που αρνήθηκε.
  3. Οι νοσηλεύτριες δεν φορούσαν ποτέ γάντια, ούτε όταν άγγιζαν τους ασθενείς.
  4. Στο δωμάτιο 111, δίπλα στο 110 που νοσηλευόταν ο 67χρονος, βρέθηκαν 3 θετικά στον κορονοϊό άτομα και τα μέτρα προστασίας που έλαβαν ήταν να τοποθετήσουν καρέκλες στην είσοδο του δωματίου.
  5. Η βρωμιά ήταν έντονη παντού και οι περισσότεροι κανονισμοί υγιεινής δεν τηρούνταν καν.
  6. Μια γιαγιά η οποία νοσηλευόταν έπεσε από το κρεβάτι της, τη σήκωσαν και την άφησαν γυμνή στο κρεβάτι για ώρες.
  7. Πετούσαν τις κουβέρτες που βρίσκονταν στο πάτωμα στα πρόσωπα των ασθενών

Η μεταφορά του πατέρα στην Αλεξανδρούπολη χωρίς καμία ενημέρωση από τους γιατρούς

Με ένα τηλέφωνο ενημερώθηκε η οικογένεια του άτυχου άντρα ότι έγινε η μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, αυτό της Αλεξανδρούπολης. Και φυσικά όχι από το νοσοκομείο Κομοτηνής. Η οικογένεια δεν έχει ιδέα υπό ποιες συνθήκες και τους ακριβείς λόγους για τους οποίους  μεταφέρθηκε ο πατέρας στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και έχει υποβάλει ήδη μήνυση στο νοσοκομείο το οποίο και απάντησε επίσημα:

Απάντηση νοσοκομείου
Η απάντηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής στην καταγγελία
Δήλωση οικογένειας
Η επίσημη δήλωση της οικογένειας του Θοδωρή Θεοδοσίου

Η Θεοδοσία αναφέρει χαρακτηριστικά στο News2u.gr: «Όποια και αν είναι η έκβαση της υγείας του πατέρα μου δεν θα το αφήσω έτσι. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε στη θέση του. Το νοσοκομείο Κομοτηνής έχει ευθύνες, η κατάσταση είναι τραγική»

Ο κ. Θοδωρής νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και παλεύει για τη ζωή του. Τα κενά δεκάδες και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

Θα επανέλθουμε με τη συνέχεια του ρεπορτάζ, την απάντηση του νοσοκομείου και τις δικαστικές εξελίξεις.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα