Τροχαίο Κιλκίς: Εγκλωβισμένη δίπλα στον νεκρό αδελφό της για 5 μέρες!

Τροχαίο Κιλκίς
eidisis.gr

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέου Πετριτσίου, στο ύψος του Χέρσου, όπου σύμφωνα με την 86χρονη που επέζησε από το τροχαίο ένα σκυλί πετάχτηκε στον δρόμο. Αυτή ήταν η αιτία που το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 84χρονος από το Σ.Σ. Μουριών εξετράπη από την Εθνική Οδό και έπεσε στο πρανές και μέσα σε μια πυκνή βλάστηση. Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν και η αδελφή του οδηγού, 86 χρόνων, η οποία επέζησε για ημέρες ακινητοποιημένη μέσα στο αυτοκίνητο και με τον αδελφό της δίπλα νεκρό.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του kedenews.gr, τα ηλικιωμένα αδέλφια είχαν μεταβεί την Τρίτη 1 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη για να δουν τα συγγενικά τους πρόσωπα και επέστρεφαν στο χωριό τους, τα Άνω Σούρμενα του Σ.Σ. Μουριών. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 86χρονης, το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός δρόμου όταν ο οδηγός του προσπάθησε να αποφύγει ένα σκυλί που βρέθηκε μπροστά τους. Στην προσπάθειά του ο οδηγός έφυγε στην απέναντι πορεία του δρόμου και στο πρανές που είναι γεμάτο με δέντρα και θάμνους.

Η αναζήτηση των δυο αδελφών έγινε έπειτα από ημέρες από συγγενείς και γείτονες, που ακολούθησαν όλη τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη μέχρι Μουριές, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το αυτοκίνητό τους. Τελικά, μπόρεσαν να το εντοπίσουν το μεσημέρι της Κυριακής 6 Ιουνίου (στο 57ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέου Πετριτσίου) μέσα στην πυκνή βλάστηση στο σημείο όπου είχε εκτραπεί και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αμέσως κινητοποιήθηκε και το πλησιέστερο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, που εδρεύει μέσα στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο και πυροσβεστικά οχήματα από το Κιλκίς.

Σε τραγική κατάσταση εντοπίστηκαν τα δυο αδέλφια, όπως περιγράφουν οι πυροσβέστες που ανέλαβαν τον απεγκλωβισμό τους. Ο 84χρονος ήταν νεκρός, ενώ η 86χρονη αδελφή του βρέθηκε σοκαρισμένη και εξαντλημένη, εγκλωβισμένη και ακινητοποιημένη επί πέντε ημέρες στη θέση του συνοδηγού. Είχε τις αισθήσεις της και συνομίλησε με τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής που κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Με πολλή προσοχή και φροντίδα, η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

ΠΗΓΗ: kedenews.gr

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα