Ενίσχυση νοσηλευτικού προσωπικού σε Δρομοκαΐτειο και Δαφνί

Δρομοκαϊτειο
© EUROKINISSI

Την άμεση ενίσχυση του ΨΝΑ «Δρομοκαϊτείου» και του ΨΝΑ «Δαφνί» με 40 νοσηλευτές, 20 σε κάθε νοσοκομείο, και τη δρομολόγηση της έγκρισης 215 θέσεων ειδικευομένων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας, με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, κατά την επίσκεψή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή.

ΨΝΑ Δαφνί
© EUROKINISSI

«Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο»

«Σήμερα τιμούμε τους μαχητές της πρώτης γραμμής. Τους πιο σπουδαίους, αφανείς ήρωες: Τους νοσηλευτές. Αυτούς που μπήκαν, από την αρχή, στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, χωρίς φόβο και δισταγμό. Αυτούς που μαζί με τους γιατρούς, στάθηκαν και στέκονται πυλώνες του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας. Αυτούς που μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες Υγείας, κράτησαν ζωντανή την ελπίδα μας και υψηλές τις προσδοκίες μας για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Χωρίς αυτούς, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας.

Επιπλέον, η κ. Ράπτη έκανε ειδική αναφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό στις Δομές Ψυχικής Υγείας της χώρας, επισημαίνοντας ότι «η προσφορά τους υπήρξε ακόμα σημαντικότερη, λόγω της πλήρους απαγόρευσης επισκεπτηρίων των ασθενών, εξαιτίας των πολύμηνων ειδικών μέτρων προστασίας, καθώς στάθηκαν δίπλα τους σαν οικογένειά τους».

Η ανάρτηση της Ράπτη

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, επισκέφθηκα σήμερα το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής "Δρομοκαΐτειο". Εκεί συναντήθηκα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελο Κονταξάκη, τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Αργυρώ Ζερβού, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ισίδωρο Πρώιο , τον Γ.Γ. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν κ. Ιωσήφ Σίσκα καθώς και εργαζόμενους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.

Οι νοσηλευτές μας είναι οι μαχητές της πρώτης γραμμής κατά της πανδημίας. Αυτοί που μαζί με τους γιατρούς στάθηκαν και στέκονται πυλώνες του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας. Αυτοί που μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες Υγείας κράτησαν ζωντανή την ελπίδα μας και υψηλές τις προσδοκίες μας για να ξεπεράσουμε την πανδημία.

Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Ειδικά στις Δομές Ψυχικής Υγείας, η προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού υπήρξε ακόμη σημαντικότερη λόγω της ιδιαιτερότητας των περιστατικών. Συνεχίζουμε μαζί. Σας στηρίζουμε. Σας ευχαριστούμε».

Ράπτη
Ράπτη Ζωή
Ράπτη και νοσηλεύτρια
Ζωή Ράπτη
Ράπτη
© Facebook
Ράπτη Ζωή
© Facebook
Ράπτη και νοσηλεύτρια
© Facebook
Ζωή Ράπτη
© Facebook

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα