Γλυκά Νερά Έγκλημα: Έμειναν μισή ώρα στο σπίτι αφού έπνιξαν την Καρολάιν

Αστυνομικοί έξω από το σπίτι στα Γλυκά Νερά

Ολόκληρο το πανελλήνιο έχει σοκαριστεί από το φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών και τις ανατριχιαστικές αφηγήσεις του 32χρονου πιλότου προκύπτει ότι οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι μεταξύ 05.00-05.30.

Αφού έδεσαν τους καρπούς των χεριών του πιλότου με τους αστραγάλους των ποδιών του, τον φίμωσαν και τον «τύφλωσαν» με ταινία συσκευασίας, έκαναν κάτι παρόμοιο με την 20χρονη, δένοντας τα χέρια της πισθάγκωνα με μια μπλούζα. Η άτυχη κοπέλα ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι και δίπλα της το 11 μηνών κοριτσάκι τους, το οποίο απείλησαν με όπλο.

Έμειναν μισή ώρα εντός της οικίας αφού είχαν σκοτώσει την 20χρονη

Η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου προβαίνοντας στη νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών διαπίστωσε ότι ο θάνατος προήλθε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών, δηλαδή από ασφυξία. Ο δολοφόνος της 20χρονης τής έβαλε ένα πανί στο στόμα και ταυτόχρονα το πίεζε με την παλάμη του.

Με δύο δάχτυλα έκλεισε και τη μύτη της νεαρής μητέρας, με αποτέλεσμα εκείνη να μην μπορεί να αναπνεύσει και να επέλθει ο ασφυκτικός θάνατός της. Η ιατροδικαστής εντόπισε ίχνη πάλης, τα λεγόμενα αμυντικά τραύματα, από τα οποία έχουν ληφθεί ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν να αξιοποιηθούν.

Από τη στιγμή που ο 32χρονος σταμάτησε να ακούει τη σύζυγό του να φωνάζει, νόμισε ότι δύο από τους δράστες έφυγαν από το υπνοδωμάτιο και ότι παρέμεινε ο ένας. Έμειναν στο σπίτι, όπως εκτίμησε, ακόμη μισή ώρα αφότου είχαν σκοτώσει, όπως διαπιστώθηκε, την Καρολάιν. Όλοι οι χώροι του σπιτιού παρουσίαζαν ίχνη έρευνας.

Όπως φέρεται να είπε ο πιλότος, κάποια στιγμή ήρθαν και οι άλλοι δύο στο υπνοδωμάτιο και έφυγαν όλοι μαζί, ενώ όταν θεώρησε ότι είχαν φύγει, ξεκίνησε τις προσπάθειές του να επικοινωνήσει για να ζητήσει βοήθεια. Μάλιστα, όπως είπε στους αστυνομικούς, χρειάστηκε περίπου 30 λεπτά για να καταφέρει να ρίξει το κινητό του τηλέφωνο από το κομοδίνο, να το ενεργοποιήσει με τη… μύτη και να καλέσει την Αστυνομία.

«Κάποια στιγμή ακούσαμε κάποια φασαρία, άκουσα τον σκύλο, δεν θεωρήσαμε ότι είχε συμβεί κάτι. Το πρωί πια, όταν ήρθαν εδώ οι αστυνομικοί, είχα μιλήσει με τον Μπάμπη και τους βοήθησα να μπουν στο σπίτι. Τους έδειξα το πίσω μέρος και το παράθυρο από όπου μπήκαν οι δράστες» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Γλυκά Νερά
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο χρόνος παραμονής θα αφήσει ευρήματα

Η εξερεύνηση που έγινε στο σπίτι της οικογένειας από στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ήταν… αντιτρομοκρατικού τύπου, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Φορώντας τις ειδικές στολές και με χρήση ειδικών μηχανημάτων και φωτός υπεριώδους ακτινοβολίας ερεύνησαν εξονυχιστικά, ακόμη και με… μπατονέτες, όλα τα σημεία του σπιτιού, αναζητώντας DNA και αποτυπώματα που μπορεί να ανήκουν στους δράστες.

Πήραν τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι, όπως και δείγματα από τα χέρια, τα νύχια και το πρόσωπο της 20χρονης Καρολάιν, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί, όπως και από τον 32χρονο, σε μια ακόμη προσπάθεια αναζήτησης γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών. Αντίστοιχη εξερεύνηση γίνεται στα σκοινιά, τις ταινίες και τα δεσμά που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο μεγάλος χρόνος παραμονής τους στον χώρο θα έχει αφήσει γενετικά ευρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Αστυνομία στα Γλυκά Νερά
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Σεσημασμένοι κατά 98% οι δράστες

Οι αστυνομικοί εξετάζοντας την πιθανότητα ύπαρξης ατόμων που ενδεχομένως έδωσαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, εξαιτίας της επιμονής των δραστών για εύρεση περισσότερων χρημάτων, εκτιμούν ότι αυτή η εκδοχή συγκεντρώνει μικρά ποσοστά. Οικιακή βοηθό ή καθαρίστρια δεν είχε το ζευγάρι, μόνο κάποιους εργάτες πριν από αρκετό καιρό.

Στο συγκεκριμένο σπίτι διέμεναν τα τελευταία δύο χρόνια, το οικόπεδο αγοράστηκε πριν από κάποιους μήνες, ενώ η εκταμίευση των περίπου 10.000 ευρώ είχε γίνει τμηματικά για τις πρώτες ανάγκες του σπιτιού που σχεδίαζαν να χτίσουν.

Οι αστυνομικοί θεωρούν σε ποσοστό που αγγίζει το 98%, όπως λένε, ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι, καταδικασμένοι ίσως για παρόμοια αδικήματα. Σε αντίστοιχο ποσοστό τοποθετούν την εκτίμησή τους πως η στόχευση του σπιτιού της οικογένειας ήταν τυχαία.

Οι δράστες το έχουν κάνει ξανά, προέβαιναν σε τυχαίο έλεγχο σπιτιών πρόσφορων για να εισβάλουν και στη συνέχεια με μια προπαρασκευή-παρακολούθηση και προετοιμασία λίγων ημερών εισέβαλλαν σε αυτά. Δεν είναι τυχαίο για τους αστυνομικούς το γεγονός ότι πέρα από τις κουκούλες φορούσαν και γάντια, ενώ άμεσα «τύφλωσαν» τις κάμερες του σπιτιού. Θεωρούν πως αποτελούν μέρος μεγαλύτερης ομάδας ληστών, που κατά περίπτωση αλλάζουν τη σύνθεση των ομάδων κρούσεων.