Γλυκά Νερά Έγκλημα: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Με δάκρυα στα μάτια και λίγα λουλούδια στο χέρι, όλοι κάτοικοι της Αλοννήσου αποχαιρέτησαν χθες το «καλόκαρδο» κορίτσι, όπως την χαρακτηρίζουν, την Καρολάιν, η οποία βρήκε φριχτό θάνατο από ληστές που «μπούκαραν» τα ξημερώματα της Τρίτης μέσα στο σπίτι της, όπου διέμενε με τον 32χρονο σύζυγό της και 11μηνών μωρό τους στα Γλυκά Νερά.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, ενώ σπαρακτική ήταν και η εικόνα του 32χρονο πιλότου, ο οποίος μίλησε για την σύζυγό του, κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά του, τη μικρή Λυδία. «Μέσα από τη Λυδία θα είναι πάντα μαζί μας, θα την έχουμε όλοι πάντα στην καρδιά μας. Να είστε καλά, να προσέχετε τους ανθρώπους που σας αγαπάνε, να ζείτε όλες τις στιγμές μαζί τους. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πολύτιμοι και πρέπει να τους έχουμε κοντά. Αντίο αγαπημένη μου Κάρολαιν», ήταν τα λόγια του 32χρονου πιλότου για τη σύζυγό του.

© News2U

Πού στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Λίγα 24ωρα μετά από το φρικτό έγκλημα, οι δύο ειδικές ομάδες της αστυνομίας έχουν αρχίσει να κινούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Σύμφωνα με το Mega, oι δύο ειδικές ομάδες της αστυνομίας έχουν αρχίσει να κινούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προκειμένου να φτάσουν στους δράστες. Έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών σκληρές ομάδες κακοποιών που δρούσαν στην περιοχή. Έχουν σχηματίσει το προφίλ των δραστών και λένε ότι πρόκειται για πολύ σκληρούς παραβατικούς, που διακρίνονται για την έλλειψη συναισθήματος και ενδέχεται να έχουν πάρει μέρος σε επιθέσεις σε ηλικιωμένους.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί πώς διέφυγαν οι δράστες από το σημείο, αλλά και πόσοι ήταν. Την ίδια ώρα, ο 32χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι κατάφερε να δει τουλάχιστον τον ένα από τους δράστες.

«Δυστυχώς η ανώτατη ποινή μετά τις τελευταίες πρόσφατες μεταρρυθμίσεις είναι τα 20 έτη. Από τη στιγμή που θα έχουν συμπληρώσει ένα ελάχιστο όριο στα χρόνια παραμονής στη φυλακή, έχουν το δικαίωμα με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς να είναι στη φυλακή. Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα», σχολίασε η δικηγόρος, Σουζάνα Κλημεντίδη.

«Είναι πολιτική απόφαση η επικήρυξη, και έγινε μέσα σε λίγες ώρες από το συμβάν και την υπέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οι συνάδελφοι στην ασφάλεια έχουν στραγγίσει την έρευνα, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Έκαναν πολλά λάθη οι δράστες. Ένα από τα μεγαλύτερα ήταν ότι έκατσαν μία ολόκληρη ώρα μέσα στο σπίτι», ανέφερε από τη μεριά του ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.