Γλυκά Νερά Έγκλημα: «Yπάρχουν ύποπτοι που δεν δείχνουν ύποπτοι»

Γλυκά Νερά σπίτι
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Πριν από 11 ημέρες συντελέστηκε η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις πρώτες ημέρες, δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του 32χρονου πιλότου, ο οποίος διέμενε με την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν και το 11 μηνών μωρό τους στα Γλυκά Νερά. 

Από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών και τις αφηγήσεις του 32χρονου πιλότου προέκυψε ότι οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι μεταξύ 05.00-05.30.

Αφού έδεσαν τους καρπούς των χεριών με τους αστραγάλους των ποδιών του πιλότου, τον φίμωσαν και τον «τύφλωσαν» με ταινία συσκευασίας. Την 20χρονη την έδεσαν πισθάγκωνα με μια μπλούζα. Η άτυχη κοπέλα ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι και δίπλα της το 11 μηνών κοριτσάκι τους, το οποίο απείλησαν με όπλο, όπως αναφέρθηκε.

Πώς πέθανε η 20χρονη

Πλέον όμως αρκετά είναι τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, όπως γιατί οι δράστες έπνιξαν την 20χρονη στη σοφίτα της μεζονέτας πιέζοντας το κεφάλι της για 7-8 λεπτά, όταν έπειτα από 1-2 λεπτά πίεσης θα μπορούσε να είχε λιποθυμήσει και να μην αντιδρά; Επίσης, γιατί ο πιλότος δεν ήταν δεμένος πισθάγκωνα και γιατί οι δράστες τού άφησαν το κινητό του τηλέφωνο;

Αυτό που επίσης εξετάζουν είναι ότι το θύμα –αν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιστάθηκε στους κακοποιούς– δεν φέρει καμία αμυχή ή σημάδι πάλης.

Καμία κάμερα δεν κατέγραψε τους δράστες

Ένα ακόμη θολό σημείο που εξετάζουν οι Αρχές είναι ότι καμία κάμερα δεν κατέγραψε τους δράστες – ούτε να έρχονται ούτε να φεύγουν. Επίσης, στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκαν τρίχες ή DNA των δραστών, ενώ ένα τρίτο και βασικό ερώτημα είναι πώς κατάφερε και λύθηκε ο 32χρονος πιλότος, προκειμένου να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Πάντως, η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε ξένο DNA ούτε πάνω στην Καρολάιν. Παράλληλα, ένα οικείο πρόσωπο από το περιβάλλον της άτυχης γυναίκας αναμένεται να καταθέσει τις προσεχείς ημέρες.

Μπαλάσκας: «Παντού στρέφονται οι έρευνες»

Ως σύνθετη υπόθεση χαρακτήρισε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» την εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι η Αστυνομία επιχειρεί να καταλάβει γιατί υπάρχουν τόσες δυσκολίες στη συγκομιδή DNA και αποδεικτικών στοιχείων. «Ο κύκλος των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έχει κλείσει. Πάντα κατά την έρευνα προκύπτουν απορίες σοβαρές, κι εμείς πρέπει να τις λύνουμε. Όταν δεν υπάρχει κάτι σε αυτό που ψάχνουμε, γεννάται απορία. Στην προκειμένη περίπτωση, προέκυψαν πολλές απορίες που δεν έχουν λυθεί» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, καίριας σημασίας είναι να καταλάβουν οι Αρχές πώς εκτυλίχθηκε η δολοφονία. «Να καταλάβουμε πώς έγινε το συμβάν και πώς ήταν δεμένος ο νεαρός πιλότος. Γιατί δεν θα πρέπει να υπάρξει στο τέλος της έρευνας καμία σκιά για τίποτα» σημείωσε.

«Οι έμπειροι αξιωματικοί» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας «καταλαβαίνουν. Μέσα από συνδυασμό ερωτήσεων και αποδείξεων, μέσα από ενδείξεις και απαντήσεις λύνουν την υπόθεση πολύ πιο εύκολα».

Μάλιστα, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι οι έρευνες στρέφονται παντού. «Παντού στρέφονται οι έρευνες. Πάντα υπάρχουν άλλοι ύποπτοι, και οι συνήθεις ύποπτοι αλλά και οι ύποπτοι που δεν δείχνουν ύποπτοι» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν τρεις κύκλοι ερευνών. Ο κοντινός κύκλος, ο μεγάλος και ο μακρινός κύκλος. Οι τρεις κύκλοι ενώνονται στα εγκληματικά εργαστήρια και δίνουν τις απαντήσεις» ανέφερε ο αστυνομικός.