Εμβόλιο θρόμβωση: Αποζημίωση ζητά ο 35χρονος μετά το AstraZeneca

Εμβόλιο
© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στο Open μίλησε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, από την Κρήτη, ο οποίος ύστερα από τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca υπέστη δύο θρομβώσεις. Ο 35χρονος δήλωσε πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα στηριχτώ στα πορίσματα που έχουν ήδη βγει. Περιμένω τα επίσημα πορίσματα και θα κινηθώ νομικά αναλόγως».

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του, σημείωσε πως είναι καλά και δεν πονάει. «Εάν ζορίσω λίγο παραπάνω το πόδι μόνο, με τραβάνε λίγο τα ράμματα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «ήταν μια δύσκολη περιπέτεια και όταν πέρασε το πρώτο σοκ, ήρθε η δεύτερη θρόμβωση», ενώ ξεκαθάρισε πως πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, καθώς, και να το ήθελε, δεν επιτρέπουν οι γιατροί να κάνει οποιοδήποτε εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος παρουσίασε την πρώτη θρόμβωση 11 ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ λίγο αργότερα εμφάνισε και δεύτερη θρόμβωση.

Το χρονικό

Ο 35χρονος έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη το εμβόλιο της AstraZeneca. Αρχικά, είχε τα συνηθισμένα συμπτώματα, όμως πέρασαν. Μέσα σε 11 μέρες, στις 10 Μαΐου, εμφάνισε μια πολύ σοβαρή θρόμβωση ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι. Ο άνδρας ήταν υγιέστατος, αθλητής και δεν είχε ιστορικό. Στις 15/5 παρουσίασε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο. Οι γιατροί που τον εξέτασαν συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό με το εμβόλιο. 

«Όταν έκανα το εμβόλιο, είχα απλώς πυρετό. Ύστερα από 11 ημέρες ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι, μούδιασε και νέκρωσε μέσα σε λίγα λεπτά και ξεκίνησε αφόρητος πόνος. Πήγα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχα θρόμβωση. Μετά μπήκα στο ΠΑΓΝΗ εσπευσμένα στο χειρουργείο. Το εμβόλιο το έκανα τη Μεγάλη Πέμπτη. Αντιμετωπίστηκε η πρώτη θρόμβωση, και το Σάββατο το βράδυ, ξημερώματα Κυριακής, είχα νέο περιστατικό. Έκανα και νέα επέμβαση για να το ξεπεράσω. Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα ή κάποια σχετική κληρονομικότητα» είχε δηλώσει στις 17/5 στο Mega ο κ. Μεταξάκης.

Και είχε προσθέσει: «Δεν μετάνιωσα που έκανα το εμβόλιο. Αν είχα την ευκαιρία, όμως, τώρα θα το σκεφτόμουν περισσότερο πριν κάνω το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας. Είμαι 35 ετών. Έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα οφείλονται στο εμβόλιο, απ' ό,τι φαίνεται».